ΑΔΕΚΕ

ΑΔΕΚΕ

Κυριακή, 25 Μαΐου 2014

Σχετικά με τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ στις 20/5/2014

Ενημερωτικό των αιρετών στο  ΚΥΣΔΕ Νεκτάριου Κορδή & Βίκυς Αναγνώστη εκλεγμένων με το ψηφοδέλτιο  των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
   Σχετικά με τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ που έγινε την Τρίτη 20-5-2014 σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

1. Χορηγήθηκε άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου σε Διευθυντή ΔΕ. Παράλληλα χορηγήθηκε άδεια σε εκπαιδευτικό του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας (ΣΕΠ).
2. Εγκρίθηκε μία αίτηση εκπαιδευτικού για αποδέσμευση από τη ΔΕ και μετάταξη στην Εκκλησιαστική Εκπαίδευση.
3. Απορρίφθηκαν δύο αιτήσεις παραίτησης εκπαιδευτικών ΔΕ.
4. Συζητήθηκαν 134 αιτήσεις εκπαιδευτικών ΔΕ που ζητούν μετάταξη σε Διοικητικές Θέσεις της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΥΠΑΙΠΘ. Από αυτές εγκρίθηκε η αποδέσμευση 97 εκπαιδευτικών. Η συζήτηση για 21 αιτήσεις αναβλήθηκε για επόμενη συνεδρίαση. Οι υπόλοιπες 16 αιτήσεις απορρίφθηκαν (μειοψηφούντων των αιρετών ). Η αποδέσμευση των εκπαιδευτικών αποτελεί το πρώτο βήμα της διαδικασίας για τη μετάταξη. Στη συνέχεια όλες οι αιτήσεις  θα εξεταστούν από το ΚΥΣΔΙΠ.
5. Σχετικά με τις ενστάσεις επί των υποχρεωτικών μετατάξεων σας ενημερώνουμε ότι 523 αιτήσεις έχουν σταλεί για εξέταση στο γραφείο του Υπουργού. Να τονίσουμε ωστόσο, ότι με το ΦΕΚ 570/5-5-14 είχαμε 25  μετατάξεις στην ΠΕ, 11 τροποποιήσεις μετατάξεων στην ΠΕ και 10 ανακλήσεις μετατάξεων! Αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση του Υπουργείου η εξέταση των ενστάσεων αυτών. Το πλήθος των ενστάσεων αναδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος για μια διαδικασία στην οποία η μη δημοσιοποίηση των μορίων μετάταξης γεννά πολύ σοβαρά ερωτήματα αδιαφανούς πρακτικής! 
6. Αναφορικά με τις παραιτήσεις εκπαιδευτικών ακριβή στοιχεία θα υπάρχουν μετά τις 30 Μαΐου. Από τα πρώτα στοιχεία φαίνεται μια σημαντική αύξηση του αριθμού των αιτήσεων (π.χ. στη Γ΄ Αθήνας έχουμε 256 αιτήσεις ενώ το 2013 είχαμε 150).
7. Ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων μετάθεσης  από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ είναι 9126. Θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση ανά κλάδο σε επόμενο ενημερωτικό.
 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
   Λίγες μέρες πριν τις εκλογές της 25ης Μάη η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και τα συστημικά ΜΜΕ προσπαθούν για άλλη μια φορά να τρομοκρατήσουν τους πολίτες με το δίλλημα « Σταθερότητα ή ανατροπή και κοινωνική καταστροφή»!  Για μας τους εκπαιδευτικούς  η «σταθερότητα»  σημαίνει:
-  Απολύσεις εκπαιδευτικών. Μην ξεχνάμε ότι 85 εκπαιδευτικοί έχουν ήδη απολυθεί, μόνο που η απόφαση δεν έχει ακόμη δημοσιευτεί σε ΦΕΚ!  (για προφανείς λόγους…)
-  Συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων . Τα δημοσιεύματα μιλάνε για συγχωνεύσεις 74 νηπιαγωγείων, 128 δημοτικών και 28 Γυμνασίων-ΓΕΛ-ΕΠΑΛ και καταργήσεις 30 νηπιαγωγείων, 15 δημοτικών, 3 ΕΠΑΛ και 1 Γυμνασίου με απώλειες εκατοντάδων οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών!
-  Δημιουργία τεχνητών πλεονασμάτων εκπαιδευτικών για να κατασκευαστούν νέες δεξαμενές διαθεσιμότητας και υποχρεωτικών μετακινήσεων!
- Αξιολόγηση-χειραγώγηση εκπαιδευτικών αλλά και μαθητών-σχολείων με στόχο την υπονόμευση του Δημόσιου Σχολείου συνολικά!
-  Εφαρμογή του ν. 4186/2013 για το «νέο» Λύκειο και της Τράπεζας Θεμάτων! Οι συνέπειες της εφαρμογής του με ένα απλό παράδειγμα: Σε ένα Λύκειο της Αττικής με βάση τις επιδόσεις των μαθητών της Α΄ τάξης για τη σχ. χρονιά 2012-13 και το ν. 4186 θα είχαμε τα εξής αποτελέσματα: Με βάση το παλιό νομικό πλαίσιο για την προαγωγή των μαθητών στη Β΄ Λυκείου από τους 110 μαθητές του Λυκείου κρίθηκαν ανεξεταστέοι 3 μαθητές. Με βάση το ν. 4186 –με τα ίδια θέματα και τις βαθμολογικές επιδόσεις τους-  παραπέμπονται ή απορρίπτονται 44 μαθητές! Τα σχόλια περιττεύουν…
-  Και φυσικά σκληρή λιτότητα και εξαθλίωση με ένα νέο μνημόνιο που παραπέμπεται εντέχνως την επαύριον των εκλογών!
   Απέναντι σε μια τέτοια «σταθερότητα» για το οργανωμένο εκπαιδευτικό και λαϊκό  κίνημα ένας δρόμος υπάρχει: του μαζικού και ανυποχώρητου αγώνα – με ενότητα και αλληλεγγύη - για την υπεράσπιση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών. Είναι μια μάχη που θα κρίνει αν ο ελληνικός λαός  καταφέρει να ανακτήσει την αξιοπρέπεια και το μέλλον του. Και στη μάχη αυτή επιβάλλεται να νικήσουμε ανατρέποντας τις καταστροφικές πολιτικές Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ! Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝΗΚΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ!

Αθήνα 20/5/2014
 
Νεκτάριος Κορδής, αιρετό τακτ. μέλος του ΚΥΣΔΕ, (τηλ.: 6977513534, ηλ. δ/νση:  nekordis@yahoo.gr)
Βίκυ Αναγνώστη, αιρετό αναπλ. μέλος του ΚΥΣΔΕ (τηλ.: 6979778287, ηλ. δ/νση: vanagnosti@gmail.com)


 Σημείωση ΑΔ.Ε.Κ.Ε.: Δεν υποστηρίξαμε το ψηφοδέλτιο του σχήματος με το οποίο εκλέχθηκαν οι παραπάνω αναφερόμενοι αιρετοί. Όμως χαιρετίζουμε την πρακτική τους να ενημερώνουν τους συναδέλφους για τις συνεδριάσεις του ΚΥΣΔΕ και θα θέλαμε να μας παρέχουν ανάλογη ενημέρωση και οι άλλοι αιρετοί του ΚΥΣΔΕ, καθώς και οι αιρετοί του ΑΠΥΣΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας και ΠΥΣΔΕ Σερρών, με όποιο ψηφοδέλτιο και αν εκλέχθηκαν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: