ΑΔΕΚΕ

ΑΔΕΚΕ

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Προτάσεις ΑΔ.Ε.Κ.Ε. για την οργάνωση και την λειτουργία του ΔΣ της ΕΛΜΕΣ

Η ΑΔ.Ε.Κ.Ε. κατέθεσε, από τις 12 Δεκεμβρίου 2013, στα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕΣ και τις παρατάξεις που εκπροσωπούνται σε αυτό, τις προτάσεις της για την οργάνωση και την λειτουργία του ΔΣ της ΕΛΜΕΣ. Το κείμενο έχει ως εξής:

Η κυβερνητική πολιτική οδηγεί σε απολύσεις, σε κλείσιμο σχολείων, σε οικονομική εξαθλίωση των εκπαιδευτικών και σε πλήρη κατάρρευση του δημόσιου σχολείου.
Πρέπει να σταθούμε αποφασιστικά απέναντι σ’ αυτήν την πολιτική.  Χρειάζεται να αναπτύξουμε καθημερινά στα σχολεία μας, την συζήτηση και τον προβληματισμό για τα ζητήματα που μας απασχολούν και να δουλέψουμε ενάντια στον ατομικισμό και στην αντίληψη της προσωπικής επίλυσης των προβλημάτων. Παράλληλα, χρειάζεται να δείξουμε την εμπιστοσύνη μας στην συλλογική δράση, να δυναμώσουμε το σωματείο μας να το κάνουμε το δόρυ του αγώνα μας. Για τους λόγους αυτούς επιδιώκουμε:

1. Τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των συναδέλφων στις δράσεις του σωματείου.

2. Την ενημέρωση και κινητοποίηση της σερραϊκής εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και της κοινωνίας ενάντια στις πολιτικές διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης, της  αποδιάρθρωσης των εργασιακών κατακτήσεων και του κοινωνικού ιστού.  

3. Τη συστηματική λογοδοσία των αιρετών μελών μας (ΔΣ και ΠΥΣΔΕ) προς τη βάση του σωματείου και τον έλεγχο αυτών από τη βάση.

Προτείνουμε:
1. Κάθε μέλος του ΔΣ να οριστεί υπεύθυνος για περίπου 7 σχολεία του Νομού (64 σχολικές μονάδες δια του 9). Να  έρθει σε επαφή με τους συνδέσμους της ΕΛΜΕΣ στο κάθε σχολείου (αν δεν υπάρχει, να οριστεί από τον σύλλογο διδασκόντων)
να πάρει τα τηλέφωνα και mail των συνδέσμων, ώστε να μπορεί επικοινωνεί άμεσα μαζί τους για οτιδήποτε θέμα προκύπτει ώστε και αυτοί να προωθούν  μέσα στο σύλλογο διδασκόντων τις θέσεις μας, τις αποφάσεις μας, τα προσκλητήρια κινητοποιήσεων  (πολλαπλασιαστές).

2. Το mail της ΕΛΜΕΣ να ανακοινωθεί σε όλα τα σχολεία με την προτροπή να στείλουν τώρα αλλά και να στέλνουν όποτε θέλουν, οι συνάδελφοι, ή οι σύλλογοι διδασκόντων, αναφορές, παράπονα, προβλήματα και προτάσεις  για δράσεις ή εκδηλώσεις.

3.Να ζητηθεί από τη Δ/νση η λίστα με τα mail όλων των συναδέλφων ανά σχολείο που έχει δημιουργηθεί πριν λίγες μέρες. Να στέλνονται σε όλους τους συναδέλφους mail από την ΕΛΜΕΣ για ενημέρωσή τους για όλα τα θέματα που προκύπτουν. (Αν δεν μας δοθεί να τα ζητήσουμε επίσημα από τους Δ/ντες.)

4. Να παραγγείλουμε υλικό της ΕΛΜΕΣ για τις συγκεντρώσεις μας  (ατομικά πλακάτ και σημαιάκια με το τίτλο της ΕΛΜΕΣ) .

5. Να γίνεται διμηνιαίο πλάνο επισκέψεων του προεδρείου σε σχολεία του νομού. Να συμφωνηθεί ένα γενικό πλαίσιο (κείμενο) για τα θέματα που θα αναπτύσσονται από το προεδρείο στα σχολεία  για τις επισκέψεις αυτές, κάθε δίμηνο.

6. Να ενημερώνει το προεδρείο τα μέλη του ΔΣ για οποιαδήποτε προγραμματισμένη δημόσια εμφάνισή του και για τα θέματα που θα αναπτύξει.

7. Να δίνουμε συνεντεύξεις τύπου, καλά προετοιμασμένες για τα πολύ σοβαρά θέματα για ενημέρωση και μεταστροφή της κοινή γνώμης των Σερρών, υπέρ των θέσεων μας.

8. Να γίνει έρευνα αγοράς, για φτηνό προς αγορά, γραφείο.

9. Να δημιουργήσουμε πολιτιστική λέσχη της ΕΛΜΕΣ με διάφορους τομείς. Κινηματογραφική Λέσχη, Θεατρική Λέσχη, Εικαστική Λέσχη και Μουσική Λέσχη. Να καλέσουμε όσους συναδέλφους θέλουν να ασχοληθούν με αυτό αλλά και να προσπαθήσουμε να βρούμε τον κατάλληλο χώρο.

 Η Γραμματεία της ΑΔΕΚΕ                                      Σέρρες, 12 Δεκεμβρίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: