ΑΔΕΚΕ

ΑΔΕΚΕ

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Μία απάντηση στην Αυτόνομη Κίνηση Καθηγητών

Απάντηση της ΑΔ.Ε.Κ.Ε. σε ανακοίνωση της Αυτόνομης Κίνησης  (*)
Πληροφορούμε τους συναδέλφους ότι:
 1. Αυτοί που έχουν την μεγαλύτερη ευθύνη για το μονοπαραταξιακό και δυσκίνητο προεδρείο ΔΑΚΕ, είναι η “Αυτόνομη Κίνηση (Γρίψιος-Κεσούλη)” γιατί με δεδομένη τη θέση του ΠΑΜΕ (Λάγιος) ότι θα συμφωνούσε  μόνο σε ομόφωνη πρόταση για διαπαραταξιακό προεδρείο, ενώ σε οποιαδήποτε από τις άλλες προτάσεις θα ψήφιζε λευκό, αυτοί πρότειναν για πρόεδρο την κ. Κεσούλη, γνωρίζοντας ότι και με ισοψηφία 4-4-λευκό, βάσει του καταστατικού, εκλεγόταν ως πρόεδρος η κ. Πάνου (ΔΑΚΕ). Όμως, ακολουθώντας τις “παραινέσεις“ του μέντορά τους, κ. Γάδου, που δεν επιθυμούσε να βγει πρόεδρος η κ. Πάνου, “κατάφεραν” να παραδώσουν όλο το προεδρείο της ΕΛΜΕΣ στην ΔΑΚΕ. 
 2. Μετά από την καθολική απόρριψη από τους συναδέλφους της πρότασης του ΔΣ της ΟΛΜΕ για την αυτοαξιολόγηση, ξύπνησε η  “Αυτόνομη Κίνηση”
και με την, εκ των υστέρων, ανακοίνωσή της, την στηλιτεύει ως “κοινότυπες χιλιοειπωμένες διαπιστώσεις”. Φυσικά, αυτό δεν την αθωώνει, γιατί στα πρακτικά του ΔΣ της ΕΛΜΕΣ φαίνεται ξεκάθαρα ότι η “Αυτόνομη Κίνηση” ψήφισε αβασάνιστα, υπέρ του να προωθηθεί η πρόταση της ΟΛΜΕ στα σχολεία (πρόταση που μόνο η ΑΔΕΚΕ καταψήφισε (8-1), ενώ καταψήφισε, μαζί με όλες τις άλλες παρατάξεις, την εναλλακτική πρόταση που κατέθεσε η ΑΔΕΚΕ. (1 υπέρ, 8 κατά). 
 3. Τέλος, όταν πριν ενάμιση χρόνο που δημιουργήθηκε η ΑΔΕΚΕ, ζητήσαμε, από όλους τους συναδέλφους που πιστεύουν πραγματικά στην ανεξαρτησία των παρατάξεων στην ΕΛΜΕ, να ενταχθούν σε αυτήν και να συν-διαμορφώνουν τις θέσεις μας με δημοκρατικές διαδικασίες. Τότε οι συνάδελφοι της “Αυτόνομης Κίνησης” προτίμησαν να δημιουργήσουν άλλη ανεξάρτητη παράταξη. Γιατί; Μήπως επειδή η κατ’ όνομα “αυτονομία” τους ακολουθεί τα χνάρια του προσωποπαγούς λαϊκίστικου και καιροσκοπικού συνδικαλισμού, του μέντορά τους και του “άλλου ΠΑΣΟΚ”; Μάταια προσπαθούν να το κρύψουν με κραυγές εντυπωσιασμού.

Σέρρες, 19 Ιανουαρίου 2014                   Η γραμματεία της ΑΔ.Ε.Κ.Ε.


(*) Η ανακοίνωση της Αυτόνομης Κίνησης

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Ο ΛΟΓΟΣ

     Μετά τις συζητήσεις και τους προβληματισμούς που προκάλεσε στους συλλόγους διδασκόντων η προτροπή της ΟΛΜΕ να προβούμε ενυπόγραφα σε πειθαρχικό παράπτωμα, διαπιστώσαμε για άλλη μια φορά την πολυδιάσπαση του κλάδου με ευθύνη των κομματικών παρατάξεων.
     Η ΟΛΜΕ «ξύπνησε» ενώ εδώ και ένα μήνα αρκετοί διευθυντές σχολείων θέλοντας να αποδειχθούν «βασιλικότεροι του βασιλέως» έχουν συγκροτήσει τις ομάδες εργασίας και άρα ξεκίνησαν και επισήμως την διαδικασία της αυτοαξιολόγησης.
 
      ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΗΓΕΣΙΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΕΥΕΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ. ΠΡΟΩΘΕΙ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΠΡΟΤΑΓΜΑ ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΕΚΤΗΜΕΝΩΝ ΤΩΝ «ΗΓΕΤΩΝ» ΣΕ  ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ.

     Οι μεν  κυβερνητικοί της ΔΑΚΕ σφυρίζουν κλέφτικα (αφού φαίνεται ότι αυτή τη γραμμή παίρνουν από τον ομογάλακτό τους Αρβανιτόπουλο), ενώ οι κάθε απόχρωσης αριστεριστές μας καλούν να χτυπήσουμε το κεφάλι μας στον τοίχο μέχρι να καταφέρουμε να το σπάσουμε, κατά την προσφιλή τους τακτική.
     Εμείς υιοθετούμε πλήρως το πολιτικό πλαίσιο που συνοδεύει την πρόταση της ΟΛΜΕ, αφού ούτως ή άλλως πρόκειται για κοινότυπες χιλιοειπωμένες διαπιστώσεις. Θεωρούμε ότι το «σχέδιο πρακτικού συλλόγου διδασκόντων» είναι μια μπαλωθιά στον αέρα αφού έρχεται κατόπιν εορτής και χωρίς καμία υποστήριξη από το προεδρείο της τοπικής ΕΛΜΕ. Πολύ περισσότερο δε, αφού καταλήγει με την πρόταση: «… δε συγκροτούμε τις ομάδες εργασίας». Προτείνουμε την αφαίρεση της τελευταίας πρότασης στους συλλόγους που προτίθενται να το υιοθετήσουν, αφού υπάρχουν ανάμεσά μας οι πρόθυμοι υπηρέτες της εξουσίας που αγωνιούν να ανακαλύψουν πειθαρχικά παραπτώματα των υφισταμένων συναδέλφων τους.
     Στο εξής θα εστιάσουμε στη έγκαιρη σύνθεση ρεαλιστικής αντιπρότασης στην ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών με μοναδικό στόχο να μην προλάβει να εφαρμοστεί ο Ν.4024/2011. Πιστεύουμε ότι μόνο οι σύλλογοι των εκπαιδευτικών μπορούν υπεύθυνα να αντιπροτείνουν λογικές και εφικτές προτάσεις απέναντι στην κυβερνητική βαρβαρότητα.
     
     Υ.Γ. Και για να μην αφήνουμε εκκρεμότητες: Το προεδρείο της ΕΛΜΕ Σερρών (και κατά συνέπεια την εκπροσώπηση του συνδικάτου) το χάρισαν στην ΔΑΚΕ με τη λευκή τους ψήφο η ΑΔΕΚΕ (Ελληνούδης) και το ΠΑΜΕ (Λάγιος), οπότε οι ψηφοφόροι τους την επόμενη φορά μπορούν να ψηφίσουν απευθείας την ΔΑΚΕ. Εμείς, τηρώντας την δημόσια δέσμευσή μας, πριν αυτοπροταθούμε για τη θέση του προέδρου, προτείναμε με τη σειρά όλες τις αντικυβερνητικές παρατάξεις, αλλά και τους ψηφίσαμε για τις υπόλοιπες θέσεις του προεδρείου.

 ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ





 

Δεν υπάρχουν σχόλια: