ΑΔΕΚΕ

ΑΔΕΚΕ

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

ΔΣ ΕΛΜΕΣ 9-1-2014: Θέματα ΗΔ και αποφάσεις

Ενημέρωση για την τακτική συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΛΜΕΣ 9-1-2014, με θέματα ΗΔ:
1. Εισήγηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ για την Αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας.
2. Λειτουργικά θέματα ΕΛΜΕΣ που είχε προτείνει η ΑΔΕΚΕ.

Το πρώτο ζήτημα αφορούσε σε απόφαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ για την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας, που επιβάλλει το ΥΠΑΙΘ και την πρόσκληση του ΔΣ της ΟΛΜΕ προς τους συλλόγους διδασκόντων, να υιοθετήσουν το Σχέδιο Πρακτικού  με το οποίο “να δηλώνουν την πλήρη αντίθεσή στην «αυτοαξιολόγηση» της σχολικής μονάδας και δε συγκροτούν τις ομάδες εργασίας”.  
Η ΑΔΕΚΕ (Ελληνούδης) δήλωσε ότι συμφωνεί σε γενικές γραμμές με το σκεπτικό της απόφασης του ΔΣ της ΟΛΜΕ για την “αυτοαξιολόγηση” αλλά διατηρεί σοβαρές επιφυλάξεις ως προς τον χειρισμό που προτάθηκε.
Θεωρούμε ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό και ήδη θα έπρεπε έχει συζητηθεί σε Γενικές Συνελεύσεις πριν τις γιορτές. Η ζύμωση μεταξύ των συναδέλφων έχει καθυστερήσει και επειδή δεν ήταν εφικτό να γίνει ΓΣ πριν τις 15 – 17 Γενάρη, προτείναμε να στηθούν κάλπες στα σχολεία, έστω και συμβουλευτικά – ώστε να εκδηλωθούν οι διαθέσεις των συναδέλφων.
Η πρόταση της ΑΔΕΚΕ καταψηφίστηκε από όλες τις άλλες παρατάξεις στο ΔΣ της ΕΛΜΕΣ (με 1 υπέρ και 8 κατά ψήφους) και υπερψηφίστηκε η πρόταση να «προωθηθεί η απόφαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ στα σχολεία».
Από όσο γνωρίζουμε μέχρι τώρα, η πρόταση της ΟΛΜΕ δεν ψηφίστηκε σε κανένα σχολείο των Σερρών.

Στο δεύτερο ζήτημα η ΑΔΕΚΕ είχε κάνει 9 προτάσεις για τα λειτουργικά θέματα της ΕΛΜΕΣ.
Απέσυρε τις προτάσεις  - 4. (υλικό της ΕΛΜΕΣ για τις συγκεντρώσεις) και μας  (ατομικά πλακάτ και σημαιάκια με το τίτλο της ΕΛΜΕΣ), και  - 9.για την πολιτιστική λέσχη της ΕΛΜΕΣ, αφού ήδη έχουν δρομολογηθεί.
Να σημειώσουμε ότι η Αγωνιστική Συνεργασία βρήκε πολύ θετικό το ότι κάναμε προτάσεις για την λειτουργία του ΔΣ της ΕΛΜΕΣ

Έγιναν ομόφωνα δεκτές  οι προτάσεις: -2 (mail της ΕΛΜΕΣ), -3 (συγκέντρωση των mail των συναδέλφων), -6 (ενημερώνει των μελών του ΔΣ από το Προεδρείο για προγραμματισμένες δημόσιες εμφανίσεις), -7 (καλά προετοιμασμένες συνεντεύξεις τύπου για ενημέρωση της κοινή γνώμης των Σερρών για πολύ σοβαρά θέματα) και  -8 (έρευνα αγοράς, για φτηνό προς αγορά, ιδιόκτητου γραφείου), όπου ανατέθηκε στο Προεδρείο να κάνει την έρευνα αγοράς μέχρι τέλος Γενάρη.
Απορρίφθηκαν: η πρόταση -1 (Κάθε μέλος του ΔΣ να οριστεί υπεύθυνος για περίπου 7 σχολεία του Νομού και να  έρθει σε επαφή με τους συνδέσμους της ΕΛΜΕΣ στο κάθε σχολείο (2 υπέρ (Ελληνούδης, Μότας) και 7 κατά)
Συμφωνήθηκε, όμως, να ενεργοποιηθεί το άρθρο 36 του Καταστατικού της ΕΛΜΕΣ για τον ορισμό συνδέσμων στα σχολεία.
Απορρίφθηκε (με 1 υπέρ και 8 κατά ψήφους) η πρόταση -5 (για διμηνιαίο πλάνο επισκέψεων του προεδρείου σε σχολεία του νομού και να συμφωνηθεί ένα γενικό πλαίσιο (κείμενο) για τα θέματα που θα αναπτύσσονται από το προεδρείο στα σχολεία  για τις επισκέψεις αυτές, κάθε δίμηνο).

Δεν υπάρχουν σχόλια: