ΑΔΕΚΕ

ΑΔΕΚΕ

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

ΑΔ.Ε.Κ.Ε.: 7o Ενημερωτικό Δελτίο 2017 - 2018

Αδέσμευτη Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών – ΑΔ.Ε.Κ.Ε.
7ο  Ενημερωτικό Δελτίο   2017 – 2018

Θέμα: Ενημέρωση για τις συνεδριάσεις του ΔΣ της ΕΛΜΕΣ και άλλα

·         Πραγματοποιήθηκε στις 14/5 η απεργία της ΑΔΕΔΥ με ελάχιστη συμμετοχή.

·         Πραγματοποιήθηκε τακτική  συνεδρίαση του Δ.Σ την Τρίτη 19-12-2017,  στα γραφεία του συλλόγου με τα παρακάτω θέματα:

1.     Ορισμός Εκπροσώπων της ΕΛΜΕ Σερρών στις Δημοτικές Επιτροπές Παιδείας των Δήμων Π.Ε. Σερρών. (Ορίστηκαν εκπρόσωποι της ΕΛΜΕΣ στις Δημοτικές Επιτροπές Παιδείας ως εξής: • Δ. Σερρών: Πάνου, Κεσούλη • Δ. Βισαλτίας: Χατζηαντωνίου, Παπαεμμανουήλ  • Δ. Ν. Ζίχνης: Ντάφλος, Πάνου • Δ. Αμφίπολης: Παπαεμμανουήλ, Καπετάνος • Δ. Ηράκλειας: Γρίψιος, Κεσούλη • Δ. Σιντικής: Αβδανιώτης, Χατζηαντωνίου • Δ. Εμ. Παππά: Ελληνούδης, Τζίκας.)
2.   Αδυναμία αποστολής ενημέρωσης από το Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ Σερρών προς τους εκπαιδευτικούς (μετά την προηγούμενη απόφασή μας). (Αποφασίστηκε να στέλνετε ενημέρωση από ΑΔΕΔΥ Σερρών σε σχολεία μέσω ΕΛΜΕΣ γιατί το καταστατικό της ΑΔΕΔΥ δεν επιτρέπει άμεσα.)

3.   Συμφωνημένα προαπαιτούμενα θεσμών και κυβέρνησης για την 3η αξιολόγηση του μνημονίου που αφορούν την εκπαίδευση (30ωρη παραμονή εκπαιδευτικών στο σχολείο, συγχωνεύσεις). ( Διαφωνήσαμε με την πλειοψηφία για το θέμα του 30ωρου όπως έχουμε αναπτύξει σε προηγούμενα ενημερωτικά και πέρασε η πρόταση της ΔΑΚΕ  με 6 ψήφους για σχετική ανακοίνωση στα σχολεία)

4.   Το σχέδιο του Υπ. Παιδείας για τη μοριοδότηση των σχολικών μονάδων. (Για την μοριοδότηση των σχ. Μονάδων ειπώθηκε ότι η νέα πρόταση μοριοδότησης είναι ισοπεδωτική και εργαλείο για  κλείσιμο σχολείων. Αποφασίστηκε ομόφωνα να σταλεί στην ΟΛΜΕ πρόταση καταγγελίας, γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε ούτε η πρόταση του ΠΥΣΔΕ ούτε της ΕΛΜΕΣ και πρόταση  διαμαρτυρίας για τη σύνδεση μορίων σχολείου με αριθμό μαθητών των τμημάτων)

5.    Αίτημα του 2ου Λυκείου Σερρών για οικονομική ενίσχυση. (Αποφασίστηκε να δοθεί οικονομική βοήθεια για το 4ο  πανελλήνιο Μαθητικό συμπόσιο που διοργανώθηκε  από σχολεία του Νομού, και να σταλεί επιστολή διαμαρτυρίας στο Υπουργείο, γιατί  ζητά δράσεις, χωρίς να τις χρηματοδοτεί.)

6.   Αποζημίωση Υπευθύνων ΣΚΑΕ(ενισχυτική) για το σχολικό έτος 2016-2017. (Αποφασίστηκε να τεθεί το θέμα στην ΟΛΜΕ και να βγει κείμενο για την ανυπαρξία πιστώσεων για τους υπεύθυνους ενισχυτικής διδασκαλίας.)

7.    Επιβολή προστίμων σε σχολικές μονάδες από το ΙΚΑ. ( Αποφασίστηκε να βγει ανακοίνωση που να εκφράζει την αγανάκτησή μας για το θέμα των προστίμων στους Δ/ντες από το ΙΚΑ, χωρίς οι ίδιοι να φταίνε)

·         Πραγματοποιήθηκε έκτακτη  συνεδρίαση του Δ.Σ την Τρίτη 9-1-2018,  στα γραφεία του συλλόγου με τα παρακάτω θέματα:
 
1.    Αλλαγή ημερομηνίας Γ.Σ. της ΕΛΜΕ Σερρών ( αποφασίστηκε να μετατεθεί η γενική συνέλευση την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018 όπως ζήτησε η ΟΛΜΕ ώστε να προλάβει να βγάλει εισήγηση)

2.   Οργάνωση των κινητοποιήσεων ενόψει της ψήφισης των προαπαιτούμενων για την τρίτη αξιολόγηση (Αποφασίστηκε η συμμετοχή στις τρίωρες στάσεις εργασίας την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018,  μέρα που θα ψηφιζόταν τα προαπαιτούμενα και η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Σερρών.)

Η συμμετοχή και στα δύο ήταν ελάχιστη. Στην βουλή ψηφίστηκαν τα άρθρα 244, 245 και 246  για το 30ωρο και τις συγχωνεύσεις και από την ΝΔ.

·         Πραγματοποιήθηκε τακτική  συνεδρίαση του Δ.Σ τη Δευτέρα 29-1-2018,  στα γραφεία του συλλόγου με τα παρακάτω θέματα:

1.    Ενημέρωση για τη Γ.Σ Προέδρων ΕΛΜΕ. (Ενημερωθήκαμε ότι δεν πέρασε καμία από τις 2 εισηγήσεις που τέθηκαν σε ψηφοφορία αλλά πλειοψήφησαν κάποια ψηφίσματα όπως αυτό για την αποσύνδεση μορίων σχολείου και αριθμού παιδιών ανά τμήμα και η μηδενική ανοχή σε Διευθυντές που θα προσπαθήσουν να επιβάλουν το 30ωρο)

2.   Αίτημα συνάντησης με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. (Αποφασίστηκε να του θέσουμε τα θέματα, της αναμοριοδότησης των σχολείων, της κάλυψης θέσεων στο επικουρικό των εξετάσεων με κριτήρια, των προστίμων του ΙΚΑ και θέματα υπηρεσιακών μεταβολών.)

3.   Συνάντηση με το Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών. (Αποφασίστηκε να γίνει συνάντηση)

4.   Αίτημα Παιδικής Θεατρικής Παράστασης προς ΟΛΜΕ. (Αποφασίστηκε να γίνει το σχετικό αίτημα)

5.    Οργάνωση αιμοδοσίας της ΕΛΜΕ Σερρών. (Αποφασίστηκε να γίνει πρόσκληση σε συναδέλφους για τρίμηνη αιμοδοσία, τους μήνες Μάρτιο Απρίλιο και Μάιο 2018  για ενίσχυση της τράπεζας αίματος που διαθέτουμε)

6.   Ορισμός Συνδέσμων Σχολείων με την ΕΛΜΕ Σερρών. (Συνεχίστηκε η προσπάθεια ανεύρεσης συνδέσμων)

·         Πραγματοποιήθηκε τακτική  συνεδρίαση του Δ.Σ την Πέμπτη 15-2-2018,  στα γραφεία του συλλόγου με τα παρακάτω θέματα:

1.     Ενημέρωση για τη συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. ( Δεν πήραμε συγκεκριμένη απάντηση για κάποιο από τα θέματα που τέθηκαν αλλά υπόσχεση ότι θα τα προωθήσει)

2.    Ενημέρωση για επιστολή προς την ΕΛΜΕ Σερρών. (Δεν συζητήθηκε γιατί ήταν ανώνυμη )

3.    Πρόγραμμα δράσης ΟΛΜΕ για μόνιμους διορισμούς. (Αποφασίστηκε να καλέσουμε τους αναπληρωτές της Δ/νσης Σερρών να έρθουν την Πέμπτη 22/2 στα γραφεία μας ώστε να οργανώσουμε μετακίνηση στην κινητοποίηση της 2 Μαρτίου στην Θεσσαλονίκη)

4.    Πρόσκληση συμμετοχής στο 12ο εκπαιδευτικό συνέδριο της ΟΛΜΕ. (Μας στάλθηκε από το ΚΕΜΕΤΕ το θέμα του συνεδρίου που είναι «το εκπαιδευτικό έργο σε σχέση με τους όρους και τις συνθήκες εργασίας». Θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα στις 11/12/13 Μαΐου. Αποφασίστηκε να σταλεί πρόσκληση στα σχολεία για πιθανή συμμετοχή συναδέλφου σε ομάδα εργασίας του συνεδρίου.)

5.    Οργανωτικά για την παιδική θεατρική παράσταση. (Αποφασίστηκε να γίνει η παράσταση στις 11/3/18 μετά την αποδοχή από την ΟΛΜΕ του αιτήματός μας.)

6.    Εκδήλωση βράβευσης παιδιών εκπαιδευτικών που εισήχθησαν σε πανεπιστήμια της χώρας.  (Αποφασίστηκε να γίνει την 2η βδομάδα των διακοπών του ΠΑΣΧΑ)

7.    Διοργάνωση καλλιτεχνικής έκθεσης με τη συμμετοχή μελών της ΕΛΜΕΣ (ερασιτεχνών). (Αποφασίστηκε να διοργανωθεί καλλιτεχνική έκθεση με έργα συναδέλφων και να γίνει σχετική πρόσκληση συμμετοχής στα σχολεία)

8.   Έκκληση για βοήθεια σε μαθήτρια από το 2ο ΓΕΛ Σερρών. (Αποφασίστηκε να δοθεί οικονομική βοήθεια)

9.    Αίτημα Σχολικού Συμβούλου Φ.Α για οικονομική στήριξη ημερίδας. (Δόθηκε με σχετική πλειοψηφία) 

10.    Αίτημα Συλλόγου Διδασκόντων ΕΠΑΛ Ροδόπολης για οικονομική ενίσχυση. (Δόθηκε ομόφωνα)

·         Πραγματοποιήθηκε τακτική  συνεδρίαση του Δ.Σ τη Δευτέρα 26-2-2018,  στα γραφεία του συλλόγου με τα παρακάτω θέματα:

1.    Οργάνωση συμμετοχής της ΕΛΜΕ Σερρών στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης στις 2/3/2018. ( Η συμμετοχή αναπληρωτών ήταν πολύ μικρή. Στηρίχθηκαν οικονομικά από την ΕΛΜΕΣ για την μετακίνησή τους)

2.   Ορισμός επιτροπής για την καλλιτεχνική έκθεση της ΕΛΜΕ Σερρών. (Ορίσθηκαν 3 συνάδελφοι των καλλιτεχνικών ως επιτροπή για την έκθεση)

3.   Διαμαρτυρία για την κατάσταση του οδικού δικτύου Σερρών-Σιδηροκάστρου. (Αποφασίστηκε να σταλεί διαμαρτυρία για την άσχημη κατάσταση του δρόμου προς κάθε υπεύθυνο, αν και οι πληροφορίες μας, ήταν ότι εγκρίθηκε η πραγματοποίηση του εν λόγω έργου)

Η ενημέρωση για τα υπόλοιπα ΔΣ στο επόμενο ενημερωτικό μετά τις γιορτές. Σας ευχόμαστε καλές διακοπές και   Καλό Πάσχα.

 Email επικοινωνίας:   geoellin@yahoo.gr  τηλ. Επικοινωνίας:  6972348223
       ΑΔ.Ε.Κ.Ε.                                                                            Σέρρες, 27/3/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια: