ΑΔΕΚΕ

ΑΔΕΚΕ

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

ΑΔΕΚΕ - Ενημερωτικό για ομάδες σχολείων και όμορες ομάδες


Διαβάστε την: 
 Πρόταση επαναπροσδιορισμού ομάδων σχολικών μονάδων  από την ΑΔ.Ε.Κ.Ε.
για την Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Σερρών που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019, στο 1ο Γυμνάσιο Σερρών και ώρα 6:30 μ.μμε μοναδικό θέμα:
«Επαναπροσδιορισμός Ομάδων Σχολείων και ομορία αυτών».
   Η  απόφαση της Γενικής Συνέλευσης είναι σημαντική, αφού σύμφωνα με την απόφαση του ΔΣ της ΕΛΜΕΣ, θα αποτελέσει την πρότασή μας προς το ΠΥΣΔΕ Σερρών για το θέμα αυτό και θα υιοθετηθεί από αυτό,  μετά από δήλωση των μελών του.
   Σύμφωνα με  την παράγραφο 2 του Άρθρο 5 του Π.Δ 50/96 οι ομάδες και οι όμορες ομάδες γίνονται με βάση την γεωγραφική κατανομή, τις συγκοινωνιακές συνθήκες, τις μονάδες συνθηκών διαβίωσης κ.α. και μπορούν  να αλλάξουν  στην αρχή κάθε σχολικού έτους  με απόφαση του ΠΥΣΔΕ.
   Η ΑΔ.Ε.ΚΕ θα  ακούσει με προσοχή, προτάσεις  και προβληματισμούς  σας,  αλλά για να διευκολυνθεί η διαδικασία, κοινοποιούμε τις σκέψεις μας και την τελική μας πρόταση.
    Η απόφαση να μην είναι η  ομάδα των σχολείων της πόλης, όμορη με καμία άλλη, πάρθηκε πριν 8 χρόνια, μετά από διαμαρτυρία εκατοντάδων συναδέλφων που ενώ βρισκόταν στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ στην ομάδα της πόλης, βρέθηκαν σε μια μέρα να είναι στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ σε όλο τον πρώην Νομό Σερρών. Και αυτό γιατί το Υπουργείο,  άλλαξε τις περιοχές μετάθεσης, από τέσσερις στον Νομό Σερρών, σε μόνο μία. Κινδύνευαν, συνάδελφοι με πάρα πολλά μόρια αφού είχαν μπει στην πόλη, να μην πάρουν ποτέ τις οργανικές που θα προέκυπταν  στην πόλη,  αφού θα τις έπαιρναν  οι υπεράριθμοι των όμορων ομάδων με πολύ λιγότερα μόρια. Έτσι έγινε συμφωνία όλων,  να μείνει η ομάδα της πόλης χωρίς όμορες ομάδες για τρία χρόνια μέχρι να βρουν οργανικές ένα μεγάλο μέρος των  ’’σε διάθεση’’ συναδέλφων.
   Τώρα πια, μετά από καθυστέρηση 5 χρόνων είναι επιτακτική η ανάγκη για επανακαθορισμό των ομάδων. Και επιπλέον γιατί η κατάσταση αυτή εκτός του ότι είναι η μοναδική στην Ελλάδα και αντίθετη προς την παράγραφο 2 του Άρθρου 5 του Π.Δ 50/96,  προκαλεί τις παρακάτω παρενέργειες. Συνάδελφοι με πολλά μόρια, από σχολεία περιφερειακά της πόλης,  καλούνται να συμπληρώσουν ωράριο σε μακρινά σχολεία όμορων ομάδων στα όρια του Νομού Σερρών, ενώ υπάρχουν πολλά λειτουργικά κενά μέσα στην πόλη που όμως δεν μπορούν να διεκδικήσουν αφού δεν είναι όμορα. Συνάδελφοι από σχολεία της πόλης, αν δεν μπορούν να συμπληρώσουν ωράριο μέσα στην πόλη, κινδυνεύουν να βρεθούν σε οποιοδήποτε σχολείο του νομού, και όχι στα γειτονικά της πόλης, αφού η ομάδα τους δεν είναι όμορη με καμία.
   Η παράταξή μας είχε κάνει από το 2015 πρόταση, την οποία επικαιροποιούμε  ως εξής:
Προτείνουμε να δημιουργηθεί μια ομάδα περιφερειακά της πόλης και μέχρι περίπου 15 Km που να περιλαμβάνει όλα τα περιφερειακά σχολεία του διευρυμένου Δήμου Σερρών και όλα τα σχολεία του γειτονικού Δήμου Εμμανουήλ Παππά. Αυτή να είναι όμορη και με την πόλη και με 3 ομάδες που θα γίνουν περιφερειακά  αυτής προς 3 κατευθύνσεις του Νομού και σε αποστάσεις από 15 έως 30 Km από την πόλη. Τέλος να οριστούν άλλες 3 ομάδες που να απέχουν από 30 Km και πάνω, όμορες με τις 3 προηγούμενες.
Αναλυτικότερα:
ΟΜΑΔΑ 1
1ο Γ/σιο Σερρών
1ο ΓΕΛ Σερρών
1ο ΕΠΑΛ Σερρών
2ο Γ/σιο Σερρών
2ο ΓΕΛ Σερρών
2ο ΕΠΑΛ Σερρών
3ο Γ/σιο Σερρών
3ο ΓΕΛ Σερρών
ΕΚ Σερρών
4ο Γ/σιο Σερρών
4ο ΓΕΛ Σερρών
4ο ΕΠΑΛ (Εσπερινό) Σερρών
5ο Γ/σιο Σερρών
5ο ΓΕΛ Σερρών
Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Σερρών
6ο Γ/σιο Σερρών

Ειδικό Επαγ.Γυμ/σιο-Λύκειο Σερρών
Εσπερινό Γ/σιο Σερρών
Μουσικό Σχολείο Σερρών

ΟΜΑΔΑ 2
ΟΜΑΔΑ 3
ΟΜΑΔΑ 4
Γ/σιο Λευκώνα
Γ/σιο Ηράκλειας
Γ/σιο Ν. Ζίχνης
Γ/σιο Σκουτάρεως
ΓΕΛ Ηράκλειας
ΓΕΛ Ν. Ζίχνης
ΓΕΛ Σκουτάρεως
ΕΠΑΛ Ηράκλειας
ΕΠΑΛ Ν. Ζίχνης
ΓΕΛ Προβατά
Γ/σιο Σκοτούσσας

Γ/σιο Ν. Σουλίου
Γ/σιο Κοίμησης
ΟΜΑΔΑ 5
Γ/σιο Ν. Σκοπού
Γ/σιο Στρυμονικού
Γ/σιο Δημητριτσίου
ΓΕΛ Ν. Σκοπού
Γ/σιο Σιδηροκάστρου
Γ/σιο Νιγρίτας
ΓΕΛ Πεντάπολης
ΓΕΛ Σιδηροκάστρου
ΓΕΛ Νιγρίτας
Γ/σιο Αγ.Πνεύματος
ΕΠΑΛ Σιδηροκάστρου
ΕΠΑΛ Νιγρίτας

ΕΚ Σιδηροκάστρου
ΕΚ Νιγρίτας
Οι ομάδες 1 & 2 όμορες.
Η ομάδα 2 όμορη με τις ομάδες 3, 4 και 5.
ΟΜΑΔΑ 6
ΟΜΑΔΑ 7
ΟΜΑΔΑ 8
Γ/σιο Αλιστράτης
Γ/σιο Μαυροθάλασσας
ΕΠΑΛ Ροδόπολης
ΓΕΛ Αλιστράτης
ΓΕΛ Μαυροθάλασσας
Γ/σιο Κ. Ποροΐων
Γ/σιο Πρώτης

ΓΕΛ Κ. Ποροΐων
Γ/σιο Ροδολίβους

Γ/σιο Λιβαδιάς
ΓΕΛ Ροδολίβους

Γ/σιο Ν. Πετριτσίου
Γ/σιο Παλαιοκώμης

Γ/σιο Βυρώνειας
Γ/σιο Δραβήσκου

ΓΕΛ Βυρώνειας
Οι ομάδες 4 & 6 όμορες.  Οι ομάδες 3 & 8 όμορες. Οι ομάδες 5 & 7 όμορες
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ
ΟΜΑΔΑ
ΟΜΟΡΗ ΜΕ
ΟΜΑΔΑ
ΟΜΟΡΗ ΜΕ
Ομάδα 1
2
Ομάδα 5
2, 7
Ομάδα 2
1,3,4,5
Ομάδα 6
4
Ομάδα 3
2, 8
Ομάδα 7
5
Ομάδα 4
2, 6
Ομάδα 8
3
Σας καλούμε να προσέλθετε όλοι στην Γενική Συνέλευση που θα γίνει για το θέμα αυτό και να στηρίξετε την καλύτερη πρόταση ή να συμβάλετε στην τροποποίηση των προτάσεων που θα ακουστούν.
Τηλ. επικοινωνίας : 6972348223                                       Σέρρες 19/3/2019
Mail:     geoellin@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: