ΑΔΕΚΕ

ΑΔΕΚΕ

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

ΑΔ.Ε.Κ.Ε. : υποψήφιοι για το ΠΥΣΔΕ Σερρών

Συστηθήκαμε σαν “Αδέσμευτη Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών – ΑΔ.Ε.Κ.Ε.” πριν από τέσσερα χρόνια και πριν από δύο χρόνια μας αναδείξατε στην θέση του αιρετού εκπροσώπου σας στο ΠΥΣΔΕ Σερρών. Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείξατε.

Στην διάρκεια της θητείας μας αποδείξαμε ότι δεν ήμασταν “χαμένοι ψήφοι”.

• Αγωνιστήκαμε για την Δημόσια και Δωρεάν Εκπαίδευση και αντιπαλέψαμε  την υποβάθμισή της ως Δημόσιο Αγαθό. Η συμμετοχή μας στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο δεν είχε σαν σκοπό τη συνδιαχείριση της κυβερνητικής αντιεκπαιδευτικής πολιτικής αλλά την προώθηση των θέσεων και των αποφάσεων του κλάδου (ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ).

 • Λειτουργήσαμε προς όφελος του συνόλου των συναδέλφων, με διαφάνεια, αντικειμενικότητα και αμεροληψία, φροντίζοντας για την έγκαιρη, άμεση και πλήρη ενημέρωσή σας με πολλά αναλυτικά και ξεκάθαρα ενημερωτικά σημειώματα.

• Υπερασπιστήκαμε τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα του κάθε εκπαιδευτικού απέναντι σε αυθαιρεσίες της διοίκησης, πάντα στο πλαίσιο της νομιμότητας και της λογικής, δείχνοντας ευαισθησία αλλά και διακριτικότητα απέναντι σε ιδιαίτερα προβλήματα συναδέλφων, δίχως συναλλαγές, πελατειακές σχέσεις και προσωπικές εξυπηρετήσεις.

 • Αποδείξαμε ότι η μία ανεξάρτητη φωνή μέσα στο εκπαιδευτικό συνδικαλιστικό κίνημα, όχι μόνο είναι δυνατή αλλά είναι και η απαραίτητη συνθήκη για να μπορέσει αυτό να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις σύγχρονες απαιτήσεις υπεράσπισης των αγώνων του κλάδου.

 Όλες οι ενέργειές μας ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας και της ομαδικής δουλειάς με άλλα μέλη της παράταξής μας, της ΑΔ.Ε.Κ.Ε. αφού εμείς έτσι λειτουργούμε και με αυτόν  τον τρόπο παίρνουμε αποφάσεις για όλα, μιας και δεν είμαστε κομματική παράταξη, ώστε να ακολουθούμε αποφάσεις που λαμβάνονται από άλλους.

Μερικοί δεν το πιστεύουν και θεωρούν ότι “κρυβόμαστε”, άλλοι, σκόπιμα, μας κολλούν ταμπέλες ή διαδίδουν, προεκλογικά, ανακρίβειες, ότι τάχα μου ήμαστε κάποιοι “πρώην”. Ό,τι δεν χωράει στα σχήματα που έχουν στο κεφάλι τους, τους προκαλεί σύγχυση!

 Η αλήθεια είναι ότι, όλοι όσοι μας ψήφισαν, δεν σκέφτονταν ακριβώς όπως εμείς. Μια μερίδα συναδέλφων εκδήλωσε μέσω της ψήφου την απογοήτευσή της για την κατάντια του κλάδου. Υπήρχαν όμως και αρκετοί, που νόμισαν ότι απλά βρήκαν κάποιον άλλο να τους κάνει τις εξυπηρετήσεις. Κάποιοι άλλοι ήταν υπέρ του σωστού και του δίκαιου, αρκεί να μη βλάπτονταν το δικό τους το συμφέρον. Φαίνεται ότι πολλούς από αυτούς, τους απογοητεύσαμε, ευτυχώς. Όμως, πολλοί περισσότεροι εκτίμησαν τον αγώνα μας και έτσι τα ποσοστά μας ανέβηκαν σημαντικά.
Θέλουμε οι πραγματικές και μόνιμες ανάγκες σε προσωπικό να καλύπτονται με πραγματικές προσλήψεις μονίμων και όχι με αναπληρωτές-γυρολόγους. Θέλουμε, επιτέλους, να δίνονται τα πραγματικά κενά, έγκαιρα και σωστά. Δεν αντέχουμε άλλο την αδικία.
Ξέρουμε ότι συμφωνείτε μαζί μας. Ξέρουμε, επίσης, ότι τα έχετε ξανακούσει. Καιρός όμως να απαλλαγείτε από τις κομματικές αγκυλώσεις.
Εμπιστευτείτε την διαφορετική μας πρόταση. Αν σκέφτεστε όπως εμείς, τώρα είναι η ώρα να το δείξετε. Βάλτε, όμως, πλάτη για να διεκδικήσουμε μαζί το δίκιο μας ως εκπαιδευτικοί και πολίτες, να πετύχουμε μαζί αυτά που θέλουμε.

 Υποστηρίξτε αύριο στην κάλπη το ψηφοδέλτιο της ΑΔ.Ε.Κ.Ε. και δηλώστε παρούσες και παρόντες στον καθημερινό αγώνα, μαζί μας και δίπλα μας.

Αδέσμευτη Ενωτική Κίνηση Εκαπιδευτικών – ΑΔ.Ε.Κ.Ε.
Υποψήφιοι για το ΠΥΣΔΕ Σερρών

Ελληνούδης Γεώργιος        ΓΕΛ Ν. Σκοπού
Θανασούλιας Αλέξιος         2ο Γυμνάσιο Σερρών
Κεσούλη Λεμονιά                2ο ΕΠΑΛ Σερρών
Τζίκας Κωνσταντίνος         Γυμνάσιο Αχλαδοχωρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: