ΑΔΕΚΕ

ΑΔΕΚΕ

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

ΑΔ.Ε.Κ.Ε.: Ενημερωτικό Δελτίο και ανοιχτά αιτήματα


Αδέσμευτη Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών – ΑΔ.Ε.Κ.Ε.
Ενημερωτικό Δελτίο για τις τοποθετήσεις και ανοιχτά αιτήματα προς ΔΔΕ, ΠΥΣΔΕ και ΕΛΜΕ Σερρών

   Συνεχίζεται η διαδικασία κάλυψης των λειτουργικών κενών από το ΠΥΣΔΕ Σερρών με αρκετά προβλήματα και αδικίες. Αδικίες που προκύπτουν από το γεγονός ότι οι νόμοι ή δεν είναι ξεκάθαροι ή είναι αλληλοσυγκρουόμενοι με αποτέλεσμα το κάθε ΠΥΣΔΕ να τους ερμηνεύει διαφορετικά. Έτσι φέτος, το ΠΥΣΔΕ Σερρών έκανε τις τοποθετήσεις εστιάζοντας στο ΦΕΚ ανάθεσης μαθημάτων όπου αναφέρεται ότι οι αναθέσεις για την συμπλήρωση ωραρίου των εκπαιδευτικών θα γίνουν πρώτα στο σχολείο της οργανικής τους θέσης, και μετά κατά σειρά, σε σχολείο του ίδιου συγκροτήματος, σε σχολείο της ίδιας ομάδας, σε σχολείο όμορης ομάδας και τέλος σε σχολείο όλης της Δ/νσης Εκπαίδευσης, χωρίς όμως να διευκρινίζει αν θα γίνει αυτό με αίτησή τους ή όχι, δίχως να λάβει υπόψη τα ΠΔ 50 και 100, που αναφέρουν ότι οι εκπαιδευτικοί καταλαμβάνουν τις θέσεις που ανακοινώνονται από την Δ/νση, μετά από  αίτησή τους και με βάση τα μόρια μετάθεσής τους.

  Φυσικά,  τα ΠΔ αυτά, ρύθμιζαν σωστά τις τοποθετήσεις όταν υπήρχαν πολλές περιοχές μετάθεσης στον παλιό Νομό Σερρών. Από τη στιγμή που οι πολλές περιοχές μετάθεσης έγιναν μία, εμφανίστηκαν πολλές αρνητικές παρενέργειες όπως, οι άσκοπες μετακινήσεις συναδέλφων, το σπάσιμο των κενών που προκαλεί δυσλειτουργίες στο πρόγραμμα των σχολείων και κυρίως, η αναγνώριση μορίων μετάθεσης της οργανικής τους θέσης, σε συναδέλφους που διατίθενται - με αίτησή τους – σε θέσεις με λιγότερα μόρια (π.χ. στην πόλη των Σερρών), κάτι που είναι εντελώς άδικο για άλλους.
  Για να ακυρώσουν τη αδικία αυτή έγινε άλλη αδικία με την φετινή μέθοδο.  Επειδή η Ομάδα 1 (Πόλη) δεν είναι όμορη με καμία άλλη, συνάδελφοι με πολλά μόρια που βρίσκονται σε σχολεία γύρω από την πόλη στάλθηκαν - χωρίς αίτησή τους - σε σχολεία πολύ μακρινά μεταξύ τους (π.χ. από Προβατά σε Πορόια, από Πεντάπολη σε Ροδολίβος κ.α.) αφού τα κοντινά σχολεία της πόλης δεν ήταν για αυτούς όμορα.  Επίσης συνάδελφοι που ήθελαν με αίτησή τους μακρινά σχολεία, ώστε να είναι κοντά στον τόποι κατοικία τους (π.χ. Θεσσαλονίκη) δεν τα πήραν, γιατί στα σχολεία αυτά τοποθετήθηκαν  άλλοι,  χωρίς αίτησή τους, γιατί ήταν από ίδια ή όμορη ομάδα σχολείων. 

  Για την επίλυση των προβλημάτων των λειτουργικών τοποθετήσεων ζητούμε:

1. Η Δ/νση να στείλει στο υπουργείο αίτημα για επικαιροποίηση του νομοθετικού πλαισίου που ρυθμίζει τις τοποθετήσεις σε λειτουργικά κενά και απαλοιφή αλληλεπικαλυπτόμενων ή αντιφατικών μεταξύ τους, ΦΕΚ.

2. Η Δ/νση να στείλει στο Υπουργείο αίτημα για αλλαγή της διάταξης που δίνει τα μόρια της οργανικής τους, σε λειτουργικά υπεράριθμους συναδέλφους, που τοποθετούνται σε  άλλα σχολεία, ώστε ο καθένας να παίρνει, αναλογικά, τα μόρια του σχολείου που υπηρετεί κάθε μέρα.

3. Η ΕΛΜΕ Σερρών να στείλει στην ΟΛΜΕ  αίτημα για ξεκαθάρισμα και επικαιροποίηση του νομοθετικού πλαισίου που ρυθμίζει τις τοποθετήσεις σε λειτουργικά κενά. (αυτό ήδη έχει αποφασιστεί ομόφωνα από το  ΔΣ της ΕΛΜΕΣ, μετά από πρότασή μας )

4. Η ΕΛΜΕ Σερρών να στείλει στην ΟΛΜΕ  αίτημα για αλλαγή της διάταξης που δίνει τα μόρια της οργανικής τους, σε λειτουργικά υπεράριθμους συναδέλφους, που παίρνουν ώρες σε  άλλα σχολεία, ώστε να παίρνει ο καθένας αναλογικά τα μόρια του σχολείου που υπηρετεί κάθε μέρα. (αυτό ήδη έχει αποφασιστεί ομόφωνα από το  ΔΣ της ΕΛΜΕΣ μετά από πρότασή μας)

5. Το ΠΥΣΔΕ να επαναπροσδιορίσει άμεσα, τις όμορες ομάδες και τον χαρακτηρισμό τους ως όμορων, λόγω αλλαγής των δεδομένων τα οποία λήφθηκαν υπόψη κατά τον τελευταίο προσδιορισμό τους. Όπως άλλωστε αναφέρει και το ΠΔ 100,  αυτό μπορεί να γίνει στην αρχή κάθε σχολικής χρονιάς.

    Τέλος, μας προκαλεί απορία η άρνηση των 2 αιρετών της ΔΑΚΕ στη πρόταση του Δ/ντή Εκπαίδευσης να γίνει αυτό στις αρχές Σεπτεμβρίου, αλλά και η καταψήφιση σχετικής πρότασή μας στο ΔΣ της ΕΛΜΕΣ από την ΔΑΚΕ. Θα επαναφέρουμε το θέμα στο ΔΣ και περιμένουμε την αλλαγή της στάσης της ΔΑΚΕ στο θέμα αυτό.

    Η ΑΔ.Ε.Κ.Ε. έχει κάνει από το 2015 πρόταση για την αλλαγή αυτή, την οποία και την κοινοποιούμε εκ νέου, ως αρχή της συζήτησης για το θέμα αυτό.

 Πρόταση επαναπροσδιορισμού ομάδων σχολικών μονάδων από την ΑΔ.Ε.Κ.Ε.           

Προτείνουμε να δημιουργηθεί μια ομάδα περιφερειακά της πόλης και μέχρι περίπου 10 Km που να είναι όμορη και με την πόλη και με 3 ομάδες που θα γίνουν περιφερειακά  αυτής προς 3 κατευθύνσεις του Νομού και σε αποστάσεις από 10 έως 30 Km από την πόλη. Τέλος άλλες 3 ομάδες που να απέχουν από 30 Km και πάνω, όμορες με τις 3 προηγούμενες. Αναλυτικότερα παρακάτω:

ΟΜΑΔΑ 1
1ο Γ/σιο Σερρών
1ο ΓΕΛ Σερρών
1ο ΕΠΑΛ Σερρών
2ο Γ/σιο Σερρών
2ο ΓΕΛ Σερρών
2ο ΕΠΑΛ Σερρών
3ο Γ/σιο Σερρών
3ο ΓΕΛ Σερρών
ΕΠΑΣ Σερρών
4ο Γ/σιο Σερρών
4ο ΓΕΛ Σερρών
4ο ΕΠΑΛ (Εσπερινό) Σερρών
5ο Γ/σιο Σερρών
5ο ΓΕΛ Σερρών
Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Σερρών
6ο Γ/σιο Σερρών
ΤΕΕ-ΕΠΑΛ Ειδικής Αγωγής Σερρών
Εσπερινό Γ/σιο Σερρών
Μουσικό Σχολείο Σερρών

 ΟΜΑΔΑ 2
ΟΜΑΔΑ 3
ΟΜΑΔΑ 4
Γ/σιο Λευκώνα
Γ/σιο Ηράκλειας
Γ/σιο Ν. Ζίχνης
Γ/σιο Σκουτάρεως
ΓΕΛ Ηράκλειας
ΓΕΛ Ν. Ζίχνης
ΓΕΛ Σκουτάρεως
ΕΠΑΛ Ηράκλειας
ΕΠΑΛ Ν. Ζίχνης
ΓΕΛ Προβατά
Γ/σιο Σκοτούσσας
ΓΕΛ Πεντάπολης
Γ/σιο Ν. Σουλίου
Γ/σιο Κοίμησης
Γ/σιο Αγ.Πνεύματος
Γ/σιο Ν. Σκοπού
Γ/σιο Στρυμονικού
ΟΜΑΔΑ 5
ΓΕΛ Ν. Σκοπού
Γ/σιο Σιδηροκάστρου
Γ/σιο Δημητριτσίου
ΓΕΛ Σιδηροκάστρου
Γ/σιο Νιγρίτας
ΕΠΑΛ Σιδηροκάστρου
ΓΕΛ Νιγρίτας
ΕΠΑΛ Νιγρίτας

Οι ομάδες 1 & 2 όμορες.

Η ομάδα 2 όμορη με τις ομάδες 3, 4 και 5.

ΟΜΑΔΑ 6
ΟΜΑΔΑ 7
ΟΜΑΔΑ 8
Γ/σιο Αλιστράτης
Γ/σιο Μαυροθάλασσας
ΕΠΑΛ Ροδόπολης
ΓΕΛ Αλιστράτης
ΓΕΛ Μαυροθάλασσας
Γ/σιο Κ. Ποροΐων
Γ/σιο Πρώτης
ΓΕΛ Κ. Ποροΐων
Γ/σιο Ροδολίβους
Γ/σιο Λιβαδιάς
ΓΕΛ Ροδολίβους
Γ/σιο Ν. Πετριτσίου
Γ/σιο Παλαιοκώμης
Γ/σιο Βυρώνειας
Γ/σιο Δραβήσκου
ΓΕΛ Βυρώνειας
Γ/σιο Αχλαδοχωρίου

Οι ομάδες 4 & 6 όμορες.  Οι ομάδες 3 & 8 όμορες. Οι ομάδες 5 & 7 όμορες

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ
ΟΜΑΔΑ
ΟΜΟΡΗ ΜΕ
ΟΜΑΔΑ
ΟΜΟΡΗ ΜΕ
Ομάδα 1
2
Ομάδα 5
2, 7
Ομάδα 2
1,3,4,5
Ομάδα 6
4
Ομάδα 3
2, 8
Ομάδα 7
5
Ομάδα 4
2, 6
Ομάδα 8
3

Υστερόγραφο: Η ΑΔ.Ε.Κ.Ε, στις προσεχείς εκλογές για ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στο ΠΥΣΔΕ Σερρών, συμμετέχει στο ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ.

Σέρρες,  15/10/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια: