ΑΔΕΚΕ

ΑΔΕΚΕ

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Τελευταίο ενημερωτικό από την ΑΔ.Ε.Κ.Ε.

  

Η ΑΔ.Ε.Κ.Ε. δημιουργήθηκε πριν εννέα ακριβώς χρόνια (Οκτώβριο 2012)   από μια ομάδα εκπαιδευτικών που πίστεψε σε έναν πραγματικά ανεξάρτητο, αδέσμευτο και ρεαλιστικό συνδικαλισμό. 

Στην παράταξη αυτή,  οι προτάσεις και οι αποφάσεις δεν προέρχονταν από κάποια κεντρικά γραφεία στην Αθήνα όπως συνήθως γίνεται στις κομματικές παρατάξεις, αλλά έβγαιναν μέσα από την συνεδρίαση των μελών μας. Άμεση δημοκρατία στην πράξη.

Δεν είχαμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας σκέψεις για προσωπικά ή κομματικά οφέλη, όπως διέδιδαν κακόβουλα ορισμένοι. Κάποιες από τις άλλες παρατάξεις μας κατηγορούσαν ως “κρυφοσυριζαίους” και άλλες ως “κρυφονεοδημοκράτες”. Δεν μπορούσαν να χωνέψουν το γεγονός ότι είχαμε και προβάλλαμε θέσεις που υιοθετούσαν πολλοί συνάδελφοι εκπαιδευτικοί του Νομού, ούτε ότι μία πραγματικά ανεξάρτητη παράταξη συγκέντρωνε τόσο μεγάλα ποσοστά σε κάθε εκλογική αναμέτρηση για τόσα πολλά χρόνια.

Η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίζαμε ήταν ότι, για να μπορεί η παράταξή μας να βγάζει ρεαλιστικές θέσεις και προτάσεις, αντιπροσωπευτικές του εκπαιδευτικού κόσμου, απαραίτητη προϋπόθεση ήταν η ενεργή συμμετοχή όσο δυνατόν περισσοτέρων μελών. 

Όμως, όλα αυτά τα χρόνια, παρά τις επανειλημμένες προσκλήσεις μας  και το συνεχές κάλεσμα σε κάθε μία από τις ανακοινώσεις μας, για συμμετοχή στην ενεργή συνδικαλιστική δράση μέσα από την παράταξή μας και την στελέχωση του ψηφοδελτίου μας με νέα μέλη,  εσείς προτιμήσατε να κωφεύετε, προτιμώντας την θαλπωρή του καναπέ σας, αναθέτοντας την λύση των προβλημάτων του κλάδου μας, σε τρίτους.

Έτσι, με τα χρόνια, τις μεταθέσεις και τις συνταξιοδοτήσεις, τα μέλη της ΑΔ.Ε.Κ.Ε. παρέμειναν πλέον πολύ λίγα, με τον κίνδυνο να καταλήγουμε σε  θέσεις μη αντιπροσωπευτικές, μη ρεαλιστικές και πιθανόν λαθεμένες.

Οπότε, αποφασίσαμε να διαλύσουμε την ΑΔ.Ε.Κ.Ε. και τα δύο μέλη μας που είναι εκλεγμένα στο ΔΣ της ΕΛΜΕΣ, να παραιτηθούν στην αμέσως επόμενη συνεδρίασή του.

Ευχαριστούμε πολύ τις συναδέλφισες και τους συναδέλφους που μας συμπαραστάθηκαν και μας στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια.

 Σέρρες, 27/9/2021

 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Στην πρώτη μας ανακοίνωση (Ιδρυτική Διακήρυξη της ΑΔ.Ε.Κ.Ε.

http://adeke-serres.blogspot.com/2013/08/blog-post_4744.html    γράφαμε:

Επειδή δεν ήμαστε “επαγγελματίες” συνδικαλιστές, αν δεν μαζικοποιηθεί η κίνηση αυτή, θα διαλυθεί μετά από δύο χρόνια.

Σήμερα, νιώθουμε μία μικρή ικανοποίηση που αυτή η ενδιαφέρουσα “περιπέτεια” κράτησε εννέα ολόκληρα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: