ΑΔΕΚΕ

ΑΔΕΚΕ

Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017

Ενημερωτικό της ΑΔ.Ε.Κ.Ε. για τον μήνα Φεβρουάριο 2017

Αδέσμευτη Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών   (ΑΔ.Ε.Κ.Ε)
Ενημερωτικό για τον μήνα Φεβρουάριο 2017
 
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι.

Στις 15/2/2017, πραγματοποιήθηκε στο 1ο Γυμνάσιο Σερρών η Γενική Συνέλευση στην οποία έπρεπε να κατατεθούν προτάσεις για την συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ που έγινε στις 18/2/2017.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η ΑΔ.Ε.Κ.Ε. στα πλαίσια του ρεαλιστικού και ακομμάτιστου συνδικαλισμού που υπερασπίζεται, έκανε τις παρακάτω προτάσεις προς την Γενική Συνέλευση των 17 ατόμων και οι οποίες καταψηφίστηκαν από όλες τις άλλες παρατάξεις και έτσι δεν πέρασαν.
 
1.    Κατάργηση του ΦΕΚ 2182/14-07-16 σχετικά με τις προϋποθέσεις λειτουργίας τμημάτων Ομάδων μαθημάτων Προσανατολισμού και μαθημάτων επιλογής στο Γενικό Λύκειο που συνδέει τον ελάχιστο αριθμό μαθητών ανά τμήμα  κατεύθυνσης με την κατηγορία της σχολικής μονάδας. (πχ. 11 μαθητές για σχολείο 3 μορίων ). Το ίδιο και για το αντίστοιχο των ΕΠΑΛ.
2.   Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών με σταδιακή απορρόφηση, κατά προτεραιότητα, των αναπληρωτών που τόσα χρόνια καλύπτουν τα χιλιάδες κενά.
3.   Διαμόρφωση συγκεκριμένων προτάσεων από την ΟΛΜΕ για το σχολείο που θέλουμε, για το πρόγραμμα σπουδών, για τον τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια και γενικά για ότι απασχολεί την κοινωνία σε σχέση με την Παιδεία.
4.   Αναθεώρηση των αναλυτικών προγραμμάτων, συγγραφή νέων βιβλίων και δωρεάν διανομή των ξενόγλωσσων βιβλίων. Ανανέωση της ύλης και των βιβλίων σε κάθε μάθημα, λαμβάνοντας την γνώμη των μάχιμων εκπαιδευτικών και των αντίστοιχων επιστημονικών φορέων. Για τον λόγο αυτό θα μπορούσε  να συσταθούν συμβουλευτικές επιτροπές με τυχαίο τρόπο, με μάχιμους εκπαιδευτικούς από όλα τα σημεία της Ελλάδας.

Για το πρόγραμμα δράσης:
Απείχαμε από το να υποβάλλουμε πρόταση προγράμματος δράσης για δύο λόγους:

1. Σε όλη την Ελλάδα δεν μπόρεσαν να γίνουν μαζικές γενικές συνελεύσεις λόγω της μηδενικής προσέλευσης των συναδέλφων σε αυτές. Οι αποφάσεις ελήφθησαν με την παρουσία ελάχιστων συμμετεχόντων ή με  συνεδριάσεις Διοικητικών Συμβουλίων, οπότε οποιαδήποτε απόφαση της Συνέλευσης των Προέδρων για απεργία θα είναι καταδικασμένη σε ποσοστά 2% ή και λιγότερο. Η άποψη της ΑΔΕΚΕ για απεργίες με τόσο μικρά ποσοστά είναι γνωστή από την ίδρυσή της.
2. Ότι και να αποφασιστεί στην Συνέλευση των Προέδρων, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ μπορεί με διάφορες μεθοδεύσεις να το αντιστρέψει, όπως έκανε και την προηγούμενη φορά που ενώ είχαμε αποφασίσει “όχι σε απεργία”, τελικά προέκυψε απεργία μέσω της ΑΔΕΔΥ.
 
Τέλος, στηρίξαμε την πρόταση του ΠΑΜΕ για συγκεντρώσεις υποστήριξης και υποδοχής των προσφυγόπουλων, την μέρα που θα ξεκινήσουν τα μαθήματά τους, εδώ στις Σέρρες.

Η Γ. Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 18/2/17 στην Αθήνα, αποφάσισε τα εξής:
 
1.    Με κεντρικό αίτημα την πραγματοποίηση μαζικών μόνιμων διορισμών για την κάλυψη των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών των μαθητών μας, την πραγματοποίηση Πανελλαδικής Κινητοποίησης την Πέμπτη 23/2/17. Για την Αθήνα, συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας στις 2 μ.μ. και στην υπόλοιπη Ελλάδα, συγκεντρώσεις στις Διευθύνσεις ή στις Περιφέρειες σε ώρες που θα αποφασίσουν οι τοπικές ΕΛΜΕ. Για τη διευκόλυνση συμμετοχής των συναδέλφων το ΔΣ της ΟΛΜΕ κηρύσσει 2ωρη στάση εργασίας (12.00-14.00 και 14.00-16.00).
2.   Να υπάρξει συνδικαλιστική κάλυψη στους Συλλόγους Διδασκόντων και σε κάθε συνάδελφο ξεχωριστά, που δεν επιθυμούν να εφαρμόσουν τη Θεματική Εβδομάδα.
3.   Να ζητήσει από το Υπουργείο Παιδείας να επαναφέρει τις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις στα ΓΕΛ και να τις καθιερώσει και στα ΕΠΑΛ.

Επίσης, η Γ. Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ καταγγέλλει την πολιτική της εκκαθάρισης των ΕΠΑΛ από τους λεγόμενους μη παρακολουθούντες μαθητές και απαιτεί:
·      Να μην γίνει στα σχολεία καμιά ανακατανομή στις αναθέσεις στο μέσο της χρονιάς.
·      Να μη δεχθούν τα ΠΥΣΔΕ και οι αιρετοί καμία υποχρεωτική μετακίνηση εκπαιδευτικού εξαιτίας τη ρύθμισης των μη παρακολουθούντων.

Τέλος, η Γ. Συνέλευση των Προέδρων καταγγέλλει τις προτάσεις για την εκπαίδευση που κατέθεσαν ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ), ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων όσο και αυτών που περιέχονται, με βάση κείμενα στον τύπο, στην επικαιροποιημένη έκθεση του ΟΟΣΑ για την Ελληνική εκπαίδευσης.
Δείτε εδώ

Στην συνεδρίαση της ΕΛΜΕΣ, η ΑΔΕΚΕ ψήφισε αρνητικά στη παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, όχι γιατί δεν συμφωνεί με τους μαζικούς διορισμούς αλλά γιατί δεν συμφωνεί με τον τρόπο δράσης της ΟΛΜΕ. Θεωρούμε ότι οι “παραστάσεις διαμαρτυρίας” τέτοιου τύπου είναι απλώς “παραστάσεις” για να δικαιολογούν κάποιοι τις θέσεις τους και τον λόγο ύπαρξής τους.

Σέρρες 28/2/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: