ΑΔΕΚΕ

ΑΔΕΚΕ

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

Αποχή από τις εκλογές για Υπηρεσιακά Συμβούλια και η κατάσταση στα σχολεία.

Εκλογές για Υπηρεσιακά Συμβούλια

Η υπουργός Παιδείας, με απόλυτη συνέπεια στον αυταρχισμό που την διακρίνει, επιμένοντας στην παντελή απουσία διαλόγου και την πλήρη απαξίωση των εκπροσώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας, προχωρά στην διενέργεια ηλεκτρονικής ψηφοφορίας αντί της φυσικής παρουσίας των εκλογέων στην κάλπη, για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια, το Σάββατο στις 7 του Νοέμβρη, με πρόσχημα την πανδημία, παρόλο που ο νόμος  παρέχει εναλλακτικά, την παράταση της θητείας των αιρετών,  όπως έχει ήδη γίνει για την θητεία των ΔΣ των ΕΛΜΕ. Επιπλέον, η διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας δεν διασφαλίζει ούτε το  αδιάβλητο, ούτε τη μυστικότητα της ψήφου και καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την διαδικασία των ενημερώσεων στα σχολεία, προϋπόθεση απαραίτητη για τη ζύμωση και την ανταλλαγή απόψεων.

Σε απάντηση, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των εκπαιδευτικών (ΟΛΜΕ–ΔΟΕ) απέσυραν τις υποψηφιότητες από τις εκλογές, με σύμφωνη γνώμη των παρατάξεων, με εξαίρεση των ελάχιστων συναδέλφων που προτίμησαν να συμμετάσχουν προσδοκώντας σε περιστασιακά παραταξιακά και προσωπικά οφέλη.

Η κ. υπουργός, σε μία επίδειξη “δημοκρατικής ευαισθησίας” αρνήθηκε να δεχθεί την απόσυρση των υποψηφιοτήτων, βάζοντας μία εκπρόθεσμη τροπολογία σε ένα εντελώς άσχετο νομοσχέδιο.   

Συνάδελφοι,

το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε την αποχή από την παρωδία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και επιπλέον καλύπτει (όπως και η ΑΔΕΔΥ) με απεργία – αποχή όσους συναδέλφους ορίστηκαν στις εφορευτικές επιτροπές.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΣ, ανακοίνωσε (22 Οκτωβρίου) ότι αποσύρουν τα ψηφοδέλτιά τους από τις εκλογικές διαδικασίες για τα οικεία ΠΥΣΔΕ - ΑΠΥΣΔΕ, οι παρατάξεις :

1. Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών-Το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το Π.Α.ΜΕ.

2. Δ.Α.Κ.Ε. Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Δ/θμιας Εκπαίδευσης

3. Ενιαίο Ψηφοδέλτιο  Καθηγητών Δ/θμιας Εκπαίδευσης (όπου συμμετέχει η ΑΔΕΚΕ).

Να σημειωθεί ότι όλοι οι υποψήφιοι όλων των παρατάξεων, που είναι υποψήφιοι με το στανιό, χάρις στο πείσμα της κ. Κεραμέως, έχουν υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ότι σε περίπτωση που εκλεγούν, θα παραιτηθούν.

Η κατάσταση στα σχολεία.

Με την πολιτική των ανεξέλεγκτων “ανοικτών θυρών” στον θερινό τουρισμό, ο κορονοϊός πήρε τα πάνω του από τις αρχές του φθινοπώρου.

Αντί να προχωρήσει με σχεδιασμό και να καταρτίσει σοβαρά πρωτόκολλα αντιμετώπισης της κατάστασης για μαθητές και εκπαιδευτικούς που τυχόν θα ασθενούσαν, η κυβέρνηση της ΝΔ, φρόντισε να το “σιγουρέψει” με τον υποχρεωτικό συνωστισμό σε τάξεις 27 μαθητών, πρωτοτυπώντας ίσως παγκόσμια, ανοίγοντας τα σχολεία, με περισσότερους μαθητές στην τάξη από όσους πριν την πανδημία.

Με την κατάσταση αυτή, τα σχολεία ανά την χώρα έγιναν εκκολαπτήρια του ιού. Για δυο μήνες μας διαβεβαίωναν ότι στα σχολεία δεν κολλάει, ξαφνικά ανακάλυψαν ότι κολλάει μόνο στα λύκεια και δυο μέρες αργότερα βρήκαν ότι κολλάει και στα γυμνάσια αλλά σίγουρα δεν κολλάει στην Πρωτοβάθμια. Έχουμε άδικο να φοβόμαστε ότι είναι ζήτημα  λίγων ημερών να κολλάει και στα δημοτικά;

Γνωρίζοντας ότι από το φθινόπωρο επίκειται δεύτερο κύμα της πανδημίας και μάλιστα ισχυρότερο του προηγουμένου, η κυβέρνηση και το Υπουργείο, αντί να εκμεταλλευτούν το εξάμηνο Μαρτίου – Αυγούστου για μία σοβαρή προετοιμασία για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, αναλώθηκαν στο να διαφημίζουν φίλους τους, χορηγούς των άχρηστων παγουρίνo και στο να μοιράζουν τις αξιοθρήνητες  γιγαντιαίων διαστάσεων μάσκες, στο  φιάσκο των έξη εκατομμυρίων ευρώ, με τον διαγωνισμό να κηρύσσεται τελικά άγονος και να προκηρύσσεται εν νέου.

Ίδιου επιπέδου ανικανότητα επέδειξαν οι άριστοι της ΝΔ και με τον διαγωνισμό για την επιμόρφωση του συνόλου των εκπαιδευτικών στην τηλεκπαίδευση, που κατέστη άγονος. Πιθανότατα αυτός θα υλοποιηθεί όταν θα έχει ήδη εμβολιαστεί ο πληθυσμός ή θα έχει επιτευχθεί η ανοσία αγέλης και θα είναι πλέον περιττή η τηλεκπαίδευση.

 Το ίδιο αναμένουμε και με τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό που χρειάζονται τα σχολεία και οι μαθητές που δεν διαθέτουν εξοπλισμό για να συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση.

Την ώρα που πολλοί συνάδελφοί μας στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών νοσούν σοβαρά λόγω της τραγικής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ, μόνο θυμηδία προκαλεί το πρόσφατο επικοινωνιακό πανηγύρι για την άριστη παροχή της τηλεκπαίδευσης, παρουσία αρίστων στελεχών της εκπαίδευσης, σε συνεργασία με τους πάντα πρόθυμους να λιβανίσουν την εξουσία, αρίστους συναδέλφους.  

Πέρα από τις φιέστες, η πικρή πραγματικότητα μας προσγειώνει. Αν δεν είχαμε τόσους νεκρούς και πολλούς ακόμη που νοσούν βαριά, θα γελούσαμε με την διαχρονική ανικανότητα των αρίστων της ΝΔ να περατώσουν οτιδήποτε δεν είναι ρουσφέτι…

            Αδέσμευτη Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών  ΑΔ.Ε.Κ.Ε.

Σέρρες, 5/11/2020

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: