ΑΔΕΚΕ

ΑΔΕΚΕ

Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Ψηφοδέλτιο ΑΔ.Ε.Κ.Ε. για τις εκλογές της Πέμπτης 7 Μαΐου 2015

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
(ΑΔ.Ε.Κ.Ε.) & ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ


Υποψήφιοι για αντιπρόσωποι στο 17ο συνέδριο 
της ΟΛΜΕ
Ελληνούδης Γιώργος
Θανασούλιας Αλέξης
Κεσούλη Λεμονιά
Λώλος Κώστας
Παρίσσης Δημήτρης
Τζίκας Κώστας
Τσουχνικάς Ηλίας

Υποψήφιοι για αντιπρόσωποι στο Ν.Τ. Σερρών 
της ΑΔΕΔΥ
Ελληνούδης Γιώργος
Θανασούλιας Αλέξης
Κεσούλη Λεμονιά
Λώλος Κώστας
Παρίσσης Δημήτρης
Τζίκας Κώστας
Τασιάς Άγγελος
Τσουχνικάς Ηλίας
Για πέντε χρόνια υπεστήκαμε  μια πολιτική που στόχευε να καταστήσει το αγαθό της Παιδείας προνόμιο μόνον των εύρωστων οικονομικά τάξεων.
Για πέντε χρόνια οι κυβερνήσεις ψήφιζαν και εφάρμοζαν νομοσχέδια που μετέτρεπαν τη δημόσια δωρεάν Παιδεία σε ταξική εκπαίδευση για λίγους.
Για πέντε χρόνια συστηματικές κυβερνητικές ενέργειες οδήγησαν χιλιάδες νέους από τις ασθενέστερες οικονομικά οικογένειες να εγκαταλείψουν τα σχολεία.
Στα πέντε αυτά χρόνια έκλεισαν εκατοντάδες σχολεία, χάθηκαν χιλιάδες θέσεις εκπαιδευτικών, βγήκαν σε διαθεσιμότητα εκατοντάδες συνάδελφοι, μειώθηκαν κατά 50% τα κονδύλια για τις λειτουργικές δαπάνες και την συντήρηση των σχολείων από τους δήμους.
Την τελευταία πενταετία μειώθηκε το εισόδημα των εκπαιδευτικών κατά 40%, στοιβάχτηκαν 27 με 30 μαθητές στο τμήμα, δημιουργήθηκαν 25.000 κενά στα σχολεία.
Αυτά δεν τα ξεχνάμε
Ούτε τα πειθαρχικά, τις αναγκαστικές αργίες, τις υποχρεωτικές μεταθέσεις, την “αξιολόγηση”, τις πολιτικές του “διαίρει και βασίλευε”
Ούτε αυτά τα ξεχνάμε.
 
  Στον δρόμο για το 17ο συνέδριο της ΟΛΜΕ
- Υπερασπίζουμε το αγαθό της δημόσιας δωρεάν Παιδείας .
- Προωθούμε την ανάπτυξη ενός μαζικού, ρεαλιστικού και σύγχρονου συνδικαλισμού, ως έκφραση μιας ελεύθερης, αυτόνομης, ανεξάρτητης και αδέσμευτης εθελοντικής δραστηριότητας, απαλλαγμένης από κομματικές κηδεμονίες και δεσμεύσεις.
- Αντιστεκόμαστε στην κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων και στην  οικονομική αφαίμαξη του εκπαιδευτικού κλάδου, σε κάθε απόπειρα ελαστικοποίησης της απασχόλησης και κάθε μορφή ευέλικτης εργασίας.

Στοχεύουμε
- Σε μία εκπαιδευτική αναβάθμιση που θα οδηγεί σε ένα σχολείο της δημοκρατίας, της ισότητας, της συλλογικής ευθύνης και της δημιουργίας.
- Σε ένα σχολείο που θα διαμορφώνει την προσωπικότητα των μαθητών ώστε  να γίνουν ελεύθεροι, ικανοί, έντιμοι, υπεύθυνοι και ενεργοί πολίτες, έχοντας αναπτύξει δεξιότητες αρμονικής, δημιουργικής και παραγωγικής συνεργασίας και έχουν ενστερνιστεί τις αρχές της ελευθερίας και τις αξίες της δημοκρατίας.  
Ζητάμε
- Γενναία αύξηση των δαπανών για την παιδεία
- Τροποποίηση των Νόμων 3848/10, 4024/11,  κατάργηση του νόμου 4142/13 και του Προεδρικού Διατάγματος 152/13
- Αλλαγή του τρόπου επιλογής στελεχών με στόχο την ενίσχυση της δημοκρατικής λειτουργίας και την αποτροπή  της αυταρχικότητας της διοίκησης,
- Επαναφορά του ωραρίου των καθηγητών στην προηγούμενη κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: