ΑΔΕΚΕ

ΑΔΕΚΕ

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

Εκλογές 27-11-2019 για Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Σερρών


Αδέσμευτη Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών  ΑΔ.Ε.Κ.Ε.

Πίσω ολοταχώς
     Αυτόνομα σχολεία, αναβάθμιση του ρόλου του Διευθυντή, και πολλά άλλα ήταν ανάμεσα στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας Υπουργού Παιδείας ενώ ο τοποθετημένος στην θέση του προέδρου του ΙΕΠ,  Γιάννης Αντωνίου, εισηγήθηκε μεταξύ άλλων:
● Θέσπιση της αυτοαξιολόγησης και της εξωτερικής αξιολόγησης των σχολικών μονάδων.
● Ατομική τιμωρητική αξιολόγηση με ποσοστώσεις για τους εκπαιδευτικούς.
● Επαναφορά του θεσμού των Σχολικών Συμβούλων, με αυξημένη εποπτική και αξιολογική δικαιοδοσία.
● Επανίδρυση και λειτουργία του δικτύου των Προτύπων και Πειραματικών σχολείων και επέκταση του θεσμού σε όλη την επικράτεια.
● Θέσπιση της τράπεζας θεμάτων στο Λύκειο, ως εργαλείο για τη διασφάλιση της αντικειμενικής αξιολόγησης των μαθητών και ως μηχανισμός εποπτείας και αξιολόγησης της προσφερόμενης γνώσης σε όλα τα λύκεια της επικράτειας.
● Καθιέρωση της βάσης του δέκα.

     Επιστρέφουμε λοιπόν, στην προ του 2015 κατάσταση. Μένει μόνο να επανέλθει το παλιό πειθαρχικό πλαίσιο και οι διαθεσιμότητες 2500 συναδέλφων οπότε η αποστολή τις ΝΔ θα έχει ολοκληρωθεί.

     Όπως φαίνεται και από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, δεν πρόκειται να μας επιστραφεί κάτι από το 40% του μισθού που χάσαμε τα χρόνια των μνημονίων.

     Η παντοδύναμη ΔΑΚΕ είτε δεν μπόρεσε είτε δεν ήθελε να περάσει τις θέσεις του συνδικάτου μας στον πολιτικό της φορέα, που είναι η ΝΔ.
Μεγάλο το πρόβλημα για τους συνδικαλιστές της!  Όταν είναι σε εκδήλωση της ΝΔ να χειροκροτούν τις θέσεις της Κεραμέως και του Αντωνίου και όταν είναι σε συνδικαλιστική δράση να παριστάνουν ότι τις κατακεραυνώνουν.

     Η ΑΔ.Ε.Κ.Ε. πιστή στην ενωτική της πορεία και στον προοδευτικό και ρεαλιστικό συνδικαλισμό, συμμετέχει στις εκλογές αυτές και πάλι στο Ενιαίο Ψηφοδέλτιο και ζητά την ψήφο σας.

     Η ενδυνάμωση του ΕΝΙΑΙΟΥ σε αυτό το περιβάλλον είναι αυτή τη φορά κάτι περισσότερο από αναγκαία.


ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ Ε.Λ.Μ.Ε. ΣΕΡΡΩΝ

Ελληνούδης  Γιώργος
Καπετάνος  Γιώργος
Κεσούλη  Λεμονιά
Παπατζίκη  Σταυρούλα
Τζίκας  Κώστας
Τσιαούση  Νυμφοδώρα
Τσιαπκίνης  Μάριος
   

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή

Σκαλτσάς Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια: