ΑΔΕΚΕ

ΑΔΕΚΕ

Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Εκλογές 16-5-2019 για αντιπροσώπους στο 19ο συνέδριο της ΟΛΜΕ και υποψήφιοι


Αδέσμευτη Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών  ΑΔ.Ε.Κ.Ε.
Εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων
για το 19ο συνέδριο  της ΟΛΜΕ   
       Στο 18ο συνέδριο της ΟΛΜΕ αποδείχθηκε ότι ο κλαδικός μας συνδικαλισμός είναι ανίκανος να αρθρώσει λόγο, ανίκανος έστω και να επικαιροποιήσει τις θέσεις του κλάδου, ανίκανος να συσπειρώσει τους συναδέλφους δίπλα του. Η αφωνία και η ουσιαστική παράλυση του συνδικάτου αποτελεί συνειδητή επιλογή όλων των κομματικών παρατάξεων καθώς, αντί να συνθέσουν τις προτάσεις τους, εκεί που υπήρχαν συμπτώσεις θέσεων, κατέθεσαν ξεχωριστά σχέδια απόφασης που φυσικά δεν συγκέντρωσαν την απαραίτητη πλειοψηφία.

    Τη διετία αυτοί οι μεν, δεν επιθυμούσαν τη λήψη αποφάσεων που θα είχαν αντικυβερνητικό χαρακτήρα, οι δε, αντιδρούσαν αβασάνιστα, σε κάθε πρόταση του υπουργείου ώστε να βοηθήσουν το κόμμα τους στην αντιπολίτευση.
    Η εμμονή σε 24ωρες απεργίες, με απειροελάχιστη συμμετοχή των συναδέλφων, είναι μόνο για να δικαιολογήσουν τις θέσεις τους. Οι ασαφείς θέσεις της ΟΛΜΕ για το περιεχόμενο της  Γ΄ Λυκείου και για τον τρόπο που θα εισάγονται οι μαθητές στο πανεπιστήμιο, ευθύνονται και αυτές, για την απομάκρυνση της κοινωνίας και των συναδέλφων από τις δράσεις μας.
    Εντύπωση προκαλεί η ανυπαρξία απάντησης του συνδικάτου στις ανακοινώσεις επιφανών στελεχών της ΝΔ περί ανάγκης σχολείων με μεγαλύτερη ελευθερία στην οργάνωση, στη διαχείριση πόρων, στην επιλογή διδακτικού προσωπικού, στην κατάρτιση προγράμματος σπουδών (πιο ελεύθερα, πιο αυτόνομα, vouchers -επιδότηση διδάκτρων κ.α.)
    Την Πέμπτη 16/05/2019, στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου ΔΣ της ΟΛΜΕ από το 19ο συνέδριο, συνεχίζουμε την προσπάθεια του ΕΝΙΑΙΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ καταψηφίζοντας έτσι τον παραταξιακό και κομματικό συνδικαλισμό που κρατά καθηλωμένο τον κλάδο μας. Οι εκπαιδευτικοί έχουμε κοινά προβλήματα που απαιτούν την κοινή μας δράση, με στόχο την ανάπτυξη μαζικού, ρεαλιστικού και σύγχρονου συνδικαλισμού.
                                                                                                                  Σέρρες, 13/5/2019

ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ
Υποψήφιοι αντιπρόσωποι για το 19ο συνέδριο της ΟΛΜΕ

Ελληνούδης  Γιώργος
Καπετάνος  Γιώργος
Κεσούλη  Λεμονιά
Κυρισκόζογλου Ουρανία
Νικολάου Άρης
Παπατζίκη Σταυρούλα
Σκαλτσάς  Γιώργος
Τζίκας Κώστας
Τσιαούση  Νυμφοδώρα
Τσιαπκίνης  Μάριος
Ψαθάς Κώστας

Δεν υπάρχουν σχόλια: