ΑΔΕΚΕ

ΑΔΕΚΕ

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

ΑΔ.Ε.Κ.Ε. - Ενημερωτικό για την Γενική Συνέλευση 21-3-2019



Ενημερωτικό δελτίο της  ΑΔ.Ε.Κ.Ε για την Γενική Συνέλευση της Πέμπτης, 21-03-2019 με θέμα “Επαναπροσδιορισμός Ομάδων Σχολείων και ομορία αυτών” και κριτική για τις προτάσεις που έγιναν και τα αποτελέσματά τους.

Ενημερωτικό της  ΑΔ.Ε.Κ.Ε για την Γενική Συνέλευση της ιδιοτέλειας, της υποκρισίας, και των μεθοδεύσεων. 
 
* Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21  Μαρτίου 2019 Γενική Συνέλευση με μοναδικό θέμα τον επανακαθορισμό των όμορων ομάδων και της ομορίας αυτών. Η συνέλευση έγινε με την συμμετοχή μόνο 45 ατόμων, δυστυχώς.
  
* Από τις προτάσεις που ακούστηκαν, ορισμένες υποστήριξαν να γίνει το σχολείο τους όμορο με την ομάδα των σχολείων της πόλης, ακόμα και αν βρίσκεται 50 χιλιόμετρα μακριά από αυτήν. Ο λόγος προφανής. Όσοι είναι υπεράριθμοι στα σχολεία αυτά, αν γίνουν όμορα με αυτά της πόλης, θα καταλάβουν τις τυχόν κενές οργανικές θέσεις των σχολείων της πόλης, παραγκωνίζοντας τους συναδέλφους εκείνους, που με εκατοντάδες μόρια, περιμένουν για πολλά χρόνια να πάρουν τις θέσεις αυτές μέσω της διαδικασίας βελτίωσης θέσης, εφόσον η διαδικασία της τοποθέτησης των υπεραρίθμων προηγείται της διαδικασίας των βελτιώσεων θέσης.
Να θυμηθούμε εδώ ότι με την αύξηση του ωραρίου μας κατά δύο ώρες - “δώρο” της υπουργίας Αρβανιτόπουλου επί κυβέρνησης Σαμαρά - και με την μείωση των τμημάτων πολλών επαρχιακών σχολείων, λόγω της μείωσης του αριθμού των μαθητών, αυξήθηκε κατά πολύ ο αριθμός των υπεραρίθμων καθηγητών.

* Η άλλη πρόταση, να γίνει όλος ο Νομός μία ομάδα, θα είχε ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα με την προηγούμενη.

* Η πρόταση της Ανεξάρτητης Κίνησης (κ. Γρίψιος) να συμπεριληφθούν όλα τα εκτός πόλης σχολεία σε μία ομάδα που να είναι όμορη με την ομάδα των σχολείων της πόλης, εκτός του ότι έβαζε δύο σχολεία που απέχουν μεταξύ τους 130 χιλιόμετρα, στην ίδια ομάδα, περιείχε και αυτή, την ίδια αδικία με την προηγούμενη πρόταση.
Επιπρόσθετα, θα δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα στην μετακίνηση όσων συναδέλφων θα καλούνταν για συμπλήρωση ωραρίου σε σχολεία της “ίδιας ομάδας” όπως προβλέπει ο νόμος.
Τέτοια πρόταση  από  κάποιον που έχει διατελέσει και αιρετός, θα μπορούσε ενδεχόμενα να προκαλέσει έκπληξη σε ορισμένους συναδέλφους, όχι όμως σε εμάς. 

*  Και ενώ όλοι έλεγαν ότι πρέπει να σταματήσει η ομάδα των σχολείων της πόλης να είναι χωρίς όμορη ομάδα, η ΔΑΚΕ, με εισηγητή τον αιρετό της, κ. Παπαχρήστου διατύπωσε την θέση να παραμείνουν τα πράγματα όπως έχουν.
Να μην αλλάξει τίποτα! Καλώς παραμένει η ομάδα των σχολείων της πόλης χωρίς ομορία. Τι κι αν σε όλη την Ελλάδα δεν υπάρχει άλλος στεριανός Νομός με τέτοια ρύθμιση. Τι κι αν συνάδελφοι θα αναγκαστούν και την επόμενη χρονιά να φύγουν από σχολεία πέριξ της πόλης, πιο μακριά, ενώ τα λειτουργικά κενά στην πόλη θα είναι πολλά.
Και με τις ψήφους των 30 ατόμων που οργανωμένα παρευρίσκονται σε κάθε κρίσιμη συνέλευση (όπως συνέβαινε στα αμφιθέατρα των φοιτητικών μας χρόνων με τις κομματικές παρατάξεις – και εξακολουθεί να συμβαίνει) η θέση αυτή έγινε δεκτή.
Γιατί όμως αυτή η θέση της ΔΑΚΕ; Είναι λόγω του συντηρητισμού της, λόγω αντίδρασης στην πρόταση της ΑΔ.Ε.Κ.Ε. ή για άλλο λόγο;
Φυσικά για άλλους λόγους που φανερώθηκαν. Διότι ο προπέρσινος τρόπος των λειτουργικών τοποθετήσεων τους βόλευε, επειδή, με τις υποδείξεις των αιρετών της, κάποιοι συνάδελφοι από σχολεία  πολύ μακρινά από την πόλη, έπαιρναν πολλές ώρες συμπλήρωσης σε σχολεία της πόλης, αλλά και όλα τα (πολλά) μόρια του σχολείου της οργανικής τους θέσης.
Διότι είναι μια κομματική παράταξη που θέλει να κάνει αντιπολίτευση στον  “κυβερνητικό” Διευθυντή Εκπαίδευσης χωρίς να υπολογίζει την κοινή λογική και τις παράπλευρες απώλειες που προκαλεί σε συναδέλφους.

*  Ευθύνες φέρει και η διοίκηση που ενώ γνωρίζει ότι η ρύθμιση για τις όμορες ομάδες που έγινε 8 χρόνια πριν, έπρεπε να αρθεί υπηρεσιακά, προτίμησε να πετάξει το μπαλάκι στην ΕΛΜΕ Σερρών.

*  Τέλος, θεωρούμε ότι την μεγαλύτερη ευθύνη φέρετε όλοι εσείς οι συνάδελφοι που  προτιμήσατε να απέχετε από μια τόσο σημαντική γενική συνέλευση και να επιτρέψετε, για μία ακόμη φορά, να παρθούν αποφάσεις για εσάς, χωρίς εσάς.

*  Η παράταξή μας, χωρίς να φοβάται το λεγόμενο “πολιτικό κόστος” και με υπευθυνότητα, είχε κάνει την πρότασή της για τον επανακαθορισμό των ομάδων, πρόταση βασιζόμενη στην κοινή λογική, και που έγκαιρα είχε κοινοποιήσει σε όλους ώστε να καταθέσουν προτάσεις βελτίωσης.
           
            ΑΔ.Ε.Κ.Ε.  - Σέρρες, 26/3/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια: