ΑΔΕΚΕ

ΑΔΕΚΕ

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

H απάντηση της ΑΔΕΚΕ στην ανακοίνωση της ΔΑΚΕ της 6-11-17

H απάντηση της ΑΔΕΚΕ στην ανακοίνωση της ΔΑΚΕ της 6-11-17

Η ΔΑΚΕ δεν μπορεί να χωνέψει πως μπορεί να υπάρχουν συνδικαλιστές πραγματικά ανεξάρτητοι, δίχως κομματικές δεσμεύσεις και πως γίνεται μια τέτοια παράταξη να συνεχίζει να δραστηριοποιείται, χωρίς την στήριξη κάποιου πολιτικού κόμματος, όπως συμβαίνει με την ίδια.
Στο 18ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ, η αφωνία και η ουσιαστική παράλυση του συνδικάτου αποτέλεσε συνειδητή επιλογή όλων των κομματικών παρατάξεων καθώς, αντί να συνθέσουν τις προτάσεις τους, εκεί που υπήρχαν συμπτώσεις θέσεων, κατέθεσαν ξεχωριστά σχέδια απόφασης που φυσικά δεν συγκέντρωσαν την απαραίτητη πλειοψηφία. Έτσι, χωρίς περίσκεψη, χωρίς αιδώ, το συνδικάτο έμεινε χωρίς επίκαιρες θέσεις.

Πρωταγωνίστρια σε αυτά η ΔΑΚΕ, που κατέθεσε τις πολλές προτάσεις που κοινοποίησε με το έγγραφό της, απαιτώντας από τις υπόλοιπες παρατάξεις του συνεδρίου, να τις υιοθετήσουν, κάτι που δεν ήταν φυσικά δυνατόν, αφού όλες οι άλλες παρατάξεις ζήτησαν να ψηφιστούν οι δικές τους θέσεις ως σύνολο.

Μόνο οι Ανεξάρτητες Ενωτικές Κινήσεις (στις οποίες συμμετέχει και η ΑΔΕΚΕ) έκαναν συνθετική πρόταση. Συγκεκριμένα, μέλος της ΑΔΕΚΕ τοποθετήθηκε εκ μέρους των Ανεξάρτητων Ενωτικών Κινήσεων, στις 10.30 το βράδυ της Δευτέρας 3 Ιουλίου 2017, προτελευταίας μέρας του συνεδρίου, όπως αποδεικνύεται και από τα πρακτικά του συνεδρίου και είπε τα εξής:
«Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Είμαι ο Ελληνούδης Γιώργος από την ΕΛΜΕ Σερρών και μιλώ εκ μέρους των Ανεξάρτητων Ενωτικών Κινήσεων. Αυτό που πάει πάλι να γίνει είναι απαράδεκτο. Δηλαδή να καταγράψετε όλοι τις δυνάμεις σας και να μην καταλήξουμε σε καμιά θέση. Εμείς σαν ενωτική παράταξη και παρόλο που δεν θα έχουμε έδρα στο νέο ΔΣ της ΟΛΜΕ προτείνουμε: Να γίνει σύνθεση όλων των σχεδίων αποφάσεων, όλων των παρατάξεων, από το νέο ΔΣ της ΟΛΜΕ και σε όποιο θέμα δεν μπορεί να γίνει σύνθεση, να επικαιροποιηθεί  η προηγούμενη θέση μας.» 
Και δεν είναι κάτι που γίνεται για πρώτη φορά. Το ίδιο έγινε και στο προηγούμενο 17ο συνέδριο του 2015, όπου στην κεντρική τοποθέτηση των Ανεξάρτητων Ενωτικών Κινήσεων (από συνάδελφο της ΑΔΕΚΕ, επίσης) ζητήσαμε να ψηφιστούν (ομόφωνα, όπως θα έπρεπε) οι προτάσεις για όσα από τα ζητήματα είχαν κοινές θέσεις όλες οι παρατάξεις, πρόταση που και τότε απορρίφθηκε από το σύνολο των άλλων παρατάξεων – όπως μπορείτε να δείτε το σχετικό απόσπασμα στο (1’.39’’) της ομιλίας, εδώ http://adeke-serres.blogspot.gr/2015/12/17.html  ή εδώ  https://www.youtube.com/watch?v=64lwfdkC0jE 
Προς αποκατάσταση της αλήθειας, το 18ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ διακόπηκε λόγω έλλειψης απαρτίας, στις 7.00 το πρωί της Τρίτης, 4 Ιουλίου 2017, χωρίς να έχουν ψηφιστεί αποφάσεις πάνω στα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν την Παιδεία και τους εκπαιδευτικούς. Τα μικροπαραταξιακά συμφέροντα εφάρμοσαν την γνωστή τακτική των ατέρμονων τοποθετήσεων και παρεμβάσεων “επί της διαδικασίας” και οδήγησαν σε εκφυλισμό τη συζήτηση ως τις 7.00 τα ξημερώματα, χωρίς τελικά να παρθούν αποφάσεις για κανένα ζήτημα. 
Ακόμη, ατυχής είναι και η προσπάθεια της ΔΑΚΕ να δημιουργήσει εντυπώσεις σε βάρος της ΑΔΕΚΕ.
Νομίζουμε ότι οι συνάδελφοι της ΔΑΚΕ δεν είναι δα και τόσο αρχάριοι με τα συνδικαλιστικά, ώστε να μην γνωρίζουν ότι στα συνέδρια της ΟΛΜΕ, οποιοσδήποτε συνάδελφος, μέλος της ΟΛΜΕ, μπορεί να είναι υποψήφιος για το ΔΣ σε ένα ψηφοδέλτιο, δίχως να είναι απαραίτητα και εκλεγμένος σύνεδρος.
Οπότε, ο αριθμός των υποψηφίων του ψηφοδελτίου μιας παράταξης δεν συμπίπτει υποχρεωτικά με τον αριθμό των συνέδρων της.
Τέλος, το ότι οι συνάδελφοι της ΔΑΚΕ ζητούν από μας να κάνουμε “δημόσια δήλωση” – κάτι που δημιουργεί συνειρμούς με το όχι και τόσο μακρινό παρελθόν – δεν μας προκαλεί εντύπωση (χωρίς πολλά θαυμαστικά), αφού η ΔΑΚΕ – με ειλικρίνεια και αξιοπιστία – δείχνει να είναι σταθερά προσηλωμένη στις ιδεολογικές της πηγές.
ΑΔΕΚΕ                                                                                                      Σέρρες, 8/11/2017
Εδώ η “Ενημερωτική επιστολή” της ΔΑΚΕ, για όσους δεν τυχαίνει να την γνωρίζουν.  
ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Η ΕΛΜΕ Σερρών εκπροσωπήθηκε στο 18ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ από 10 συνολικά συνέδρους, 6 σύνεδροι από τη ΔΑΚΕ Καθηγητών, 3 από την ΑΔΕΚΕ και 1 από την ΑΕΚΕ.
Οι 6 σύνεδροι της ΔΑΚΕ Καθηγητών (Παπαχρήστου Β., Πάνου Ε., Ρίζος Σ., Μετόκης Ι., Παπαεμμανουήλ Ι. και Χατζηαντωνίου Δ.) συμμετείχαν σε όλες τις διαδικασίες του συνεδρίου με ομιλίες, παρεμβάσεις, τοποθετήσεις, προτάσεις και ψηφίσματα.
Παρέμειναν όλη τη νύχτα της 3ης Ιουλίου μέχρι το τέλος των  ψηφοφοριών (που έληξαν τα ξημερώματα της 4ης Ιουλίου μετά από την ονομαστική ψηφοφορία που κατέγραψε την καθολική παρουσία των συνέδρων της ΔΑΚΕ Σερρών και την καθολική απουσία των υπόλοιπων τριών συνέδρων της ΑΔΕΚΕ).
Τέλος, σε ότι αφορά τη διαδικασία για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ της ΟΛΜΕ είχανε δηλώσει ότι θα ψηφίσουν τους υποψηφίους στο ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ Καθηγητών, όπερ και εγένετο.
Σύμφωνα με το πρακτικό αρχαιρεσιών της ΟΛΜΕ, 388 σύνεδροι συμμετείχαν στη διαδικασία ανάδειξης νέου Δ.Σ της ΟΛΜΕ. Αποτελέσματα: βρέθηκαν 387 έγκυρα,1 άκυρο και 0 λευκά.
Η ΔΑΚΕ Καθηγητών έλαβε 119 ψήφους ψηφοδελτίων, οι ΣΥΝΕΚ 87, οι Παρεμβάσεις 64, το ΠΑΜΕ 55, η ΠΕΚ (πρώην ΠΑΣΚ) 36, η ΑΡΕ 14, η ΑΕΚ 9, η ΑΚΕ 2 και η Αντεπίθεση 1.
Από την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων εντύπωση προκαλεί η παράταξη Ανεξάρτητες Ενωτικές Κινήσεις (ΑΕΚ), που ενώ είχε 14 υποψηφίους έλαβε μόνον 9 ψήφους ψηφοδελτίων!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Αλήθεια, μπορεί η ΑΔΕΚΕ (που δηλώνει στήριξη σε αυτό το ψηφοδέλτιο) με «δημόσια δήλωση» να πει που πήγαν οι υπόλοιποι ψήφοι; Ποια ήταν η παράταξη που έλαβε τους αντίστοιχους ψήφους; Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους ή καλύτερα φωνάζουν αυτό που κάποιοι δήθεν «ανεξάρτητοι, αυτόνομοι, αδέσμευτοι κ.τ.λ» επιδιώκουν να κρύψουν.
Οι σύνεδροι της ΔΑΚΕ Καθηγητών με ειλικρίνεια και αξιοπιστία δήλωναν τις προθέσεις ψήφων τους, όταν περιόδευαν στα σχολεία της ΕΛΜΕ Σερρών διεκδικώντας στήριξη για το 18ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ. Δεν ακολούθησαν υπόγειες διαδρομές, δεν συμμετείχαν σε κρυφούς διακανονισμούς. Ψήφισαν αυτό που είχαν δηλώσει προεκλογικά και αυτό για το οποίο είχαν ψηφιστεί.   
Στο 18ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ οι σύνεδροι της ΔΑΚΕ Καθηγητών κατέθεσαν θέσεις και προτάσεις που αφορούν όλο τον κλάδο (και δεν φωτογραφίζουν κανένα μέλος της παράταξής μας ή δεν φωτογραφίζουν με εμπάθεια κανένα μέλος άλλης παράταξης):(Υπάρχουν αναλυτικά στο συνημμένο αρχείο «ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΑΚΕ»).
Επιγραμματικά: 
Γενικές Θέσεις και Προτάσεις για τον Κλάδο
Επαγγελματική Εκπαίδευση
Ειδική Αγωγή
Ξένες Γλώσσες στο Γυμνάσιο
Νέα Προγράμματα Σπουδών των Θρησκευτικών
Υπεύθυνοι Εργαστηρίων Φυσικών Επιστημών και Πληροφορικής
Συμπλήρωση Υποχρεωτικού Ωραρίου
Εθελοντική Μετακίνηση Εκπαιδευτικών στα ΔΙΕΚ
Κατάργηση Υφιστάμενης Νομοθεσίας για τη Δημιουργία Τμημάτων στα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια
Ψήφισμα
Ψήφισμα
Επαναληπτικές Εξετάσεις  
Η ΔΑΚΕ Σερρών εργάστηκε συστηματικά στο 18ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ και πραγματοποίησε την Κεντρική Ομιλία για τον Απολογισμό της Δράσης του απερχόμενου Δ.Σ της ΟΛΜΕ καθώς και πλήθος ομιλιών και παρεμβάσεων υποστηρίζοντας θέσεις και προτάσεις που διαμορφώνονται μέσα από την καθημερινότητά μας με το δημόσιο σχολείο και την επαφή μας με τους εκπαιδευτικούς.
Σε αντίθεση με τη ΔΑΚΕ Καθηγητών η παράταξη της ΑΔΕΚΕ  κατέθεσε τα τέσσερα ψηφίσματα στο συνημμένο αρχείο «ΑΔΕΚΕ» (άραγε ποιον/ποιους αφορούν;)  
ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ
ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια: