ΑΔΕΚΕ

ΑΔΕΚΕ

Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017

ΕΛΜΕ ΣΕΡΡΩΝ : Εκλογές για νέο Δ.Σ.

* Η ΑΔ.Ε.Κ.Ε. στηρίζει και συμμετέχει στο ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

 Εκλογές στην ΕΛΜΕ Σερρών - 23/11/2017

 ΕΝΙΑΙΟ  ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Την Πέμπτη 23/11/2017, στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου ΔΣ της ΕΛΜΕ Σερρών,  συνεχίζουμε την προσπάθεια για πλήρη σύσταση ΕΝΙΑΙΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ καταψηφίζοντας έτσι τον παραταξιακό και κομματικό συνδικαλισμό που κρατά καθηλωμένο τον κλάδο μας.  Οι εκπαιδευτικοί έχουμε κοινά προβλήματα που απαιτούν την κοινή μας δράση, με στόχο την ανάπτυξη μαζικού, ρεαλιστικού και σύγχρονου συνδικαλισμού.

Οι παρατάξεις και τα πρόσωπα που συμμετέχουμε, πολλά από αυτά για πρώτη φορά, έχουμε διαφορετική αφετηρία και σε ορισμένα ζητήματα διαφορετικές απόψεις, και διατηρώντας την ιδεολογική και πολιτική αυτονομία μας, παίρνουμε αποφάσεις πλειοψηφικά με γνώμονα την σύνθεση. Μας ενώνει η αγωνία για το μέλλον της δημόσιας εκπαίδευσης, την οποία υπηρετούμε. Σας καλούμε να αγκαλιάσετε την προσπάθειά μας και να μας δώσετε

μία μεγάλη πλειοψηφία στις ερχόμενες εκλογές. Να επιβάλετε με την ψήφο σας αυτό που χρόνια ζητείται έντονα από όλους τους συλλόγους,  

«ΕΝΙΑΙΟ».

Την διετία που πέρασε, συμμετείχαμε στο ΔΣ με τέσσερα μέλη μας και προσπαθήσαμε να φέρουμε αέρα φρεσκάδας στο συνδικάτο, επικροτώντας κάθε θετική πρόταση από όπου και να προερχόταν, στηρίζοντας όλους τους συναδέλφους που αντιμετώπισαν προβλήματα αυθαιρεσίας και  προωθώντας σκέψεις και προτάσεις  συναδέλφων, όπως η νέα ιστοσελίδα της ΕΛΜΕΣ, ο ορισμός συνδέσμων, τα ενημερωτικά από το ΔΣ, οι συχνότερες επισκέψεις του προεδρείου του ΔΣ στα σχολεία, εκπτωτικά κουπόνια, συνεργασία με τον εμπορικό και ιατρικό σύλλογο για εκπτώσεις, οργάνωση θεατρικής ομάδας, αγορά γραφείων και άλλα. Τα περισσότερα από αυτά δεν μπόρεσαν να προχωρήσουν, όχι με δική μας ευθύνη. 
Η απογοήτευση και η παραίτηση όλων των συναδέλφων από κάθε διεκδίκηση συνεχίζεται, ενώ συνεχίζεται και εφαρμογή των μέτρων που υπαγορεύονται από τα μνημόνια και την Ευρωζώνη. Τα δύο πρώτα μνημόνια τελικά μας στέρησαν κατά μέσο όρο,  το 35% των αποδοχών μας και μας επιβάρυναν με 2 επιπλέον ώρες διδασκαλίας την εβδομάδα, με μεγάλες επιπτώσεις, όπως μετακίνηση εκπαιδευτικών σε πολλά σχολεία, απώλεια οργανικών θέσεων, εξοστρακισμό χιλιάδων αναπληρωτών και δημιουργία πολλών υπεράριθμων. Τώρα, με το 3ο μνημόνιο μπροστά μας, προβάλλουν, εκτός των άλλων, οι αλλαγές στο Λύκειο με σκοπό την εξαφάνιση της γενικής παιδείας από αυτό και η συγχώνευση ή κατάργηση τμημάτων, Λυκείων, ειδικοτήτων και δομών με μόνο σκοπό την εξοικονόμηση ανθρώπινων πόρων. Και απέναντι μας, βρίσκεται ένας υπουργός που καλεί σε εικονικό διάλογο την ΟΛΜΕ, η οποία δυστυχώς  δεν έχει τίποτα συγκεκριμένο να αντιπροτείνει. Αυτό κάποτε θα συνέβαινε, αφού η ηγεσία της ΟΛΜΕ πλέον δεν εκφράζει τις θέσεις των εκπαιδευτικών, αλλά τις επιδιώξεις των κομματικών παρατάξεων που συμμετέχουν στο ΔΣ.

Όμως ο πραγματικός εφιάλτης μας είναι οι παρακάτω εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι οποίες πλέον -χωρίς περιστροφές- αποδεικνύουν ότι η Νέα Δημοκρατία σκοπεύει να γκρεμίσει μόλις αναλάβει την εξουσία, ό,τι έχει μείνει όρθιο στο Δημόσια Σχολείο: 
   «Αξίζουμε αυτόνομα και δημιουργικά σχολεία. Με ελευθερία στην οργάνωση, την διαχείριση πόρων, την επιλογή διδακτικού προσωπικού…»
   «ιδρύουμε ένα πρότυπο σχολείο σε κάθε περιφερειακή ενότητα, για τους καλύτερους μαθητές, αυτούς που δεν έχουν την δυνατότητα να πάνε σε ιδιωτικά σχολεία.»

   «όλα τα μεταπτυχιακά  πρέπει να έχουν δίδακτρα»
 
    «Προτεραιότητα η κατάργηση των εκτρωματικών νόμων Φίλη, Μπαλτά».
 
Αυτοί οι νόμοι όμως (αν και διαφωνούμε σε αρκετά άλλα σημεία τους) είναι που  σταμάτησαν το κλείσιμο χιλιάδων σχολικών μονάδων, ακύρωσαν την Τράπεζα θεμάτων,  ακύρωσαν την εφαρμογή της τιμωρητικής αξιολόγησης-λαιμητόμου, επανέφεραν στους συναδέλφους που είχαν βγει σε  διαθεσιμότητα, κατήργησαν  τις υποχρεωτικές μεταθέσεις εκπαιδευτικών σε όλη την επικράτεια,  κατήργησαν την υποχρεωτική αργία των εκπαιδευτικών για ψήλου πήδημα,  κατήργησαν την πολιτική επιστράτευση των απεργών,  κατήργησαν την ποινικοποίηση των μαθητικών κινητοποιήσεων, ακύρωσαν την κατάργηση υποστηρικτικών δομών, και πολλά άλλα.

   Τι λένε για όλα αυτά οι συνάδελφοι της ΔΑΚΕ; Γιατί δεν εξέδωσαν μια ανακοίνωση για όλα αυτά;  Ή επιμένουν στο παραμύθι ότι δεν έχουν σχέση με την ΝΔ, της  οποίας  σχεδόν όλοι είναι σημαντικά κομματικά στελέχη, και 4 από αυτούς συμμετείχαν στην επιτροπή προεκλογικού αγώνα της ΝΟΔΕ Σερρών στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, επικροτώντας την βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά απέναντι στον κλάδο μας! Και φυσικά προσπαθούν να κρύψουν  σε όλα τα σχολεία που πηγαίνουν, ως περιοδεύων θίασος μαζί με τις ενισχύσεις που κουβάλησαν από τα κεντρικά τους, τις  απολύτως αρνητικές για το δημόσιο σχολείο και τους εκπαιδευτικούς, πρόσφατες εξαγγελίες του τωρινού  προέδρου της ΝΔ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σας καλούμε να στηρίξετε το ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ και να διεκδικήσουμε μαζί, την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών λιτότητας στον χώρο της Παιδείας, την αύξηση των δαπανών για την Παιδεία και την δημιουργία ενός δημόσιου σχολείου που θα δίνει σε όλα τα παιδιά την απαραίτητη μόρφωση και εκπαίδευση, ώστε να προκύψει μια γενιά καλύτερη από τη δική μας.

Σέρρες 19/11/17

Οι υποψήφιοι του «Ενιαίου Ψηφοδελτίου» 

Δεν υπάρχουν σχόλια: