ΑΔΕΚΕ

ΑΔΕΚΕ

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Ανακοίνωση - ευχαριστήριο ΑΔ.Ε.Κ.Ε.

Αδέσμευτη Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών   (ΑΔ.Ε.Κ.Ε)

Ευχαριστούμε θερμά και χαιρετίζουμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους που μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν, τόσο  για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων στο ΠΥΣΔΕ ΣΕΡΡΩΝ όσο και για την  ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων στο ΑΠΥΣΔΕ Κ. Μακεδονίας και στο ΚΥΣΔΕ. 

 
Με τη δική σας στήριξη, η ΑΔ.Ε.Κ.Ε. αναδείχθηκε δεύτερη δύναμη για το ΠΥΣΔΕ Σερρών, με ποσοστό 19,18%. Ωστόσο, δεν καταφέραμε να  πείσουμε την πλειονότητα του κλάδου για την ανάγκη σύγχρονου και απαλλαγμένου από κομματικές εξαρτήσεις συνδικαλισμού, αφού η κομματική παράταξη της ΔΑΚΕ παρουσίασε μεγάλη αύξηση της δύναμής της αλλά και ευκαιριακές και συντεχνιακής αντίληψης παρατάξεις, απέσπασαν σημαντικό αριθμό ψήφων.

Αναδείξατε επίσης, δεύτερη δύναμη την παράταξη ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ- ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΕΝΩΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ, που συνιδρύσαμε με άλλες ανεξάρτητες, μη κομματικές παρατάξεις από άλλες περιοχές της χώρας, με ποσοστό 14,52% για το ΑΠΥΣΔΕ Κ. Μακεδονίας και 18,83% και το ΚΥΣΔΕ, αντίστοιχα.

Το μόνο που μας λυπεί, είναι το γεγονός ότι στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου γίναμε δέκτες προσωπικών επιθέσεων, κιτρινισμού και λασπολογίας στο βωμό της υφαρπαγής λίγων ψήφων. Επιλέξαμε να μην απαντήσουμε γιατί μας προκαλεί αηδία αυτός ο “συνδικαλισμός”. Ίσως για πολλούς είναι λάθος, αλλά για εμάς προέχει η ενότητα του κλάδου και όχι η συκοφαντική δυσφήμιση συναδέλφων, σε όποια παράταξη και αν ανήκουν.

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για έναν μαζικό, ρεαλιστικό και σύγχρονο συνδικαλισμό χωρίς κομματικές κηδεμονίες και για υπηρεσιακά συμβούλια με πλήρη διαφάνεια, δίχως συναλλαγές, πελατειακές σχέσεις και προσωπικές εξυπηρετήσεις.

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση και για την προάσπιση της αξιοπρέπειας των εκπαιδευτικών και των εργασιακών μας  δικαιωμάτων.

                                                                            Σέρρες, 8 Νοεμβρίου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: