ΑΔΕΚΕ

ΑΔΕΚΕ

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Αναδρομική κράτηση μισθοδοσίας σε αναπληρωτές με βαθμό Δ0

   Οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας (αλλά και Πρωτοβάθμιας) Εκπαίδευσης προχωρούν σε αναδρομική  κράτηση μισθοδοσίας σε όσους αναπληρωτές είχαν καταταγεί από την υπηρεσία στο βαθμό Δ0 (προϋπηρεσία άνω των 7 χρόνων) με βάση το ν. 4354/15 και την ερμηνευτική εγκύκλιο (ΑΔΑ: ΩΛ9ΣΗ-ΟΝΜ / 6-5-2016) από 1/1/2016.
  
   Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε 135 περίπου ευρώ μεικτά, για κάθε μήνα, δηλαδή περίπου 700 ευρώ συνολικά και η παρακράτησή του θα γίνει πριν τη λύση της σύμβασής τους στα τέλη Ιουνίου και ουσιαστικά αντιστοιχεί  στον τελευταίο μισθό των αναπληρωτών.
 Το ΔΣ της ΟΛΜΕ ζήτησε από τον υπουργό να μην γίνει η παρακράτηση.
    Σύμφωνα με ιστοσελίδες, “αρμόδιοι” του Υπουργείου Παιδείας πληροφόρησαν ότι “η ενεργοποίηση του Υπουργού Παιδείας προς την κατεύθυνση της μη υλοποίησης της εν λόγω παρακράτησης από το μισθό των αναπληρωτών μέσω νομοθετικής ρύθμισης, βρίσκει «τείχος» από πλευράς Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (Γ.Λ.Κ.), το οποίο το μόνο που συζητά είναι η τακτοποίηση των, κατ’ αυτό, οφειλομένων σε δόσεις.
  Το αποτέλεσμα θα είναι να μη μπορέσουν οι αναπληρωτές συνάδελφοί μας να καλύψουν τις στοιχειώδεις οικονομικές τους ανάγκες, όταν μάλιστα ένα μεγάλο μέρος από αυτούς δε θα δικαιούνται τους καλοκαιρινούς μήνες το επίδομα ανεργίας και πολλοί από αυτούς  θα δουν και οριστικά την πόρτα της εξόδου από το δημόσιο σχολείο.
   Να θυμίσουμε πως το άρθρο 27, του ν.4354/2015 προβλέπει σε αντίστοιχες περιπτώσεις ότι “οι κατατάξεις που έχουν πραγματοποιηθεί με διαφορετικό τρόπο θεωρούνται νόμιμες και αποδοχές που έχουν καταβληθεί δεν αναζητούνται”.


   Ακόμη, οι αναπληρωτές έχουν υπογράψει με την Υπηρεσία συμβάσεις, όπου καθορίζεται ξεκάθαρα το ύψος του μισθού τους και αυτό δεν μπορεί να μεταβληθεί αυθαίρετα και μονομερώς. 

15 Ιουνίου 2016

Η Γραμματεία της ΑΔ.Ε.Κ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: