ΑΔΕΚΕ

ΑΔΕΚΕ

Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

22ο Ενημερωτικό Σημείωμα συνεδριάσεων ΠΥΣΔΕ μηνός Ιανουαρίου & Φεβρουαρίου

1. Εγκρίθηκαν άδειες άσκησης ιδιωτικού έργου 27 συναδέλφων.
2. Επικυρώθηκαν οι πίνακες μορίων μετάθεσης αφού διορθώθηκαν τα λάθη που διαπιστώθηκαν.
3. Εγκρίθηκε ομόφωνα ένσταση υπεράριθμου συναδέλφου ΠΕ04 σχετικά με οργανικό κενό που δεν του είχε δοθεί το περασμένο καλοκαίρι.
4. Έγιναν οι προεργασίες για τις χωροταξικές αλλαγές στην κατανομή των μαθητών των Γυμνασίων και Λυκείων που πρέπει να γίνουν φέτος. Για πρώτη φορά μετά από χρόνια το θέμα έχει δρομολογηθεί και όλοι οι εμπλεκόμενοι δεσμεύονται να συνεργαστούν για την ομαλή κατανομή του μαθητικού δυναμικού.
5. Ανακοινώθηκε η νέα σύνθεση  του ΠΥΣΔΕ με αναπληρωτή πρόεδρο τον κ. Εμμανουηλίδη Βασίλειο – διευθυντή του Γυμνασίου Αχλαδοχωρίου. Επίσης ορίστηκε αναπληρωτής του  διευθυντή εκπαίδευσης, ο κ. Δημούδης Νικόλαος, διευθυντής του 3ου ΓΕΛ Σερρών,

6. Εγκρίθηκαν μικρές αλλαγές στις διαθέσεις και στις υπερωριακές απασχολήσεις συναδέλφων στα σχολεία και στα ΕΚ, καθώς και για τη διεξαγωγή των απολυτηρίων εξετάσεων.
7. Προέκυψαν τα εξής κενά λόγω μακροχρόνιων αδειών συναδέλφων: 3 κενά ΠΕ02, 2 κενά ΠΕ04, 2 κενά ΠΕ19-20, 1 κενό ΠΕ03 για τα οποία ζητούνται αναπληρωτές. Έρχονται να προστεθούν στα κενά ΠΕ06, ΠΕ08 και ΠΕ15 που υπάρχουν από την αρχή του σχολικού έτους.
8. Αναγνωρίστηκε η συνάφεια μεταπτυχιακών τίτλων 2 συναδέλφων.
9. Ενημερωθήκαμε ότι οι σχολικοί σύμβουλοι του νομού μας δεν προτείνουν καμία αλλαγή στα ωρολόγια προγράμματα μετά την εγκύκλιο του Υπ. Παιδείας που τους καλούσε να μετατραπούν σε ντετέκτιβ για να ανακαλύψουν «κρυμμένους» εκπαιδευτικούς. 
10. Επικυρώθηκε η εκλογή της διευθύντριας του 2ου ΕΠΑΛ
11. Ορίστηκε Προϊσταμένη του Τμήματος Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Σερρών. Εμείς απείχαμε από την διαδικασία αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων, καθώς στην αρχή της διαδικασίας αιτηθήκαμε τη μοριοδότηση των αντικειμενικών προσόντων των υποψηφίων, ώστε να ξεπεραστεί χάριν της διαφάνειας η νομοθετική ασάφεια που διέπει το συγκεκριμένο θέμα. Ενημερωθήκαμε πως το νομικό τμήμα της Περιφέρειας Εκπαίδευσης, για άλλη μια φορά, προφορικά, συνέστησε να μη γίνει μοριοδότηση, οπότε και στη συνέχεια απείχαμε.
Στο εξής, τηρώντας  τη δέσμευσή μας για εναλλαγή των προσώπων στις θέσεις ευθύνης, η εκπροσώπησή μας στο ΠΥΣΔΕ θα συνεχιστεί με τακτικό αιρετό τον Γιώργο Ελληνούδη και αναπληρώτρια την Λεμονιά Κεσούλη.

Τζίκας Κώστας
Αιρετό τακτικό μέλος ΠΥΣΔΕ, Τηλ. 6977236838, ktzikas10@yahoo.gr

Ελληνούδης Γιώργος
Αιρετό αναπληρωματικό μέλος ΠΥΣΔΕ, Τηλ. 6972348223, geoellin@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: