ΑΔΕΚΕ

ΑΔΕΚΕ

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Η ΑΔ.Ε.Κ.Ε. για τις εκλογές της ΕΛΜΕ Σερρών, 2 Δεκεμβρίου 2015

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
(ΑΔ.Ε.Κ.Ε.)

 Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

 Στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ., στις 23/11/15, καταψηφίσαμε τα πεπραγμένα της ΕΛΜΕ Σερρών για την διετία 2013-2015, και θα το επαναλάβουμε στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση το πρωί της Τετάρτης,  2/12/15, την ημέρα των εκλογών μας.

1. Το ΔΣ της ΕΛΜΕΣ, με κύρια ευθύνη του προεδρείου της ΔΑΚΕ, έκανε μια απλή διαχείριση των υποθέσεων που προέκυπταν, καλώντας όλους μας σε δράσεις, που τις περισσότερες, ούτε τις πίστευε, ούτε τις προπαγάνδιζε ικανοποιητικά, με αποτέλεσμα να γίνονται με ελάχιστη συμμετοχή εκπαιδευτικών. Συνελεύσεις των 20 ατόμων, πορείες και απεργίες με μονοψήφιο αριθμό συμμετεχόντων εκπαιδευτικών από την Δ/θμια Εκπαίδευση ήταν η συνήθης συνδικαλιστική παρουσία μας για την διετία αυτή.

2. Δεν χρησιμοποίησε αποτελεσματικά την (περιορισμένη) συνδικαλιστική άδεια που είχε – το απαλλαγμένο από μάθημα μία μέρα τη βδομάδα προεδρείο – και κάνοντας ελάχιστες επισκέψεις στα σχολεία δεν ενημέρωνε άμεσα, έγκαιρα και αξιόπιστα τους εκπαιδευτικούς του νομού μας.

3. Η Ιστοσελίδα της ΕΛΜΕΣ υπολειτουργεί, δεν ενημερώνεται τακτικά, τα θέματα ΗΔ του Δ.Σ. δεν ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα, ούτε βγαίνει κάποιο ενημερωτικό σημείωμα μετά από κάθε συνεδρίαση.

4. Η ανάδειξη των συνδέσμων των σχολείων με το Δ.Σ. – που είναι και καταστατική δέσμευση - έγινε την πρώτη χρονιά με καθυστέρηση και ελλιπώς, η συγκέντρωση των συνδέσμων για ενημέρωση από το Δ.σ.  έγινε μόνο μια φορά, ενώ φέτος δεν κινήθηκε το θέμα, με κύρια ευθύνη του προεδρείου.

5. Στον απολογισμό δεν υπάρχει ούτε μία εκτίμηση της λειτουργίας του σωματείου - που είναι αδύναμη - και ούτε ίχνος αυτοκριτικής για την κατάσταση αυτή.

6. Στην προηγούμενη διετία μία σειρά από προτάσεις της ΑΔ.Ε.Κ.Ε. για την καλύτερη λειτουργία της ΕΛΜΕΣ, είτε απορρίφθηκαν είτε αγνοήθηκαν.  

- Απορρίφθηκε η πρόταση μας για ένα διμηνιαίο πλάνο επισκέψεων του προεδρείου σε σχολεία του νομού που θα καλύπτεται από μία συμφωνία   γενικού πλαισίου, για το ποια τα θέματα θα αναπτύσσονται από το προεδρείο στα σχολεία.  

- Απορρίφθηκε η πρόταση μας να αναλάβει κάθε μέλος του Δ.Σ. από 8 συνδέσμους σε αντίστοιχα 8 σχολεία, ώστε να υπάρχει γρήγορη και εποικοδομητική αλληλεπίδραση μεταξύ του Δ.Σ. ΕΛΜΕΣ και των συναδέλφων στα σχολεία.

7. Ακόμη απορρίφτηκαν αρκετές καινοτόμες προτάσεις μας, όπως να στήνονται κάλπες στα σχολεία για πολύ σημαντικά ζητήματα που αφορούν τον κλάδο (ακόμα και για κήρυξη απεργίας) έστω και συμβουλευτικά, χωρίς βέβαια να παραβλέπουμε το γεγονός ότι η συμμετοχή των συναδέλφων στις συνελεύσεις είναι το κυρίως ζητούμενο για να διαμορφώνονται προτάσεις και να λαμβάνονται αποφάσεις που θα προωθούν τα συμφέροντα του κλάδου μας.

8. Επίσης απορρίφθηκαν προτάσεις όπως
- να αναζητήσει η ΕΛΜΕΣ συνταξιοδοτικό σύμβουλο για τα μέλη της,
- να αναζητήσει η ΕΛΜΕΣ για τα μέλη της, εκπτώσεις από ιδιώτες γιατρούς και διαγνωστικά κέντρα,  
Βέβαια, ενώ υιοθέτησε την πρότασή μας για δημιουργία πολιτιστικών ομάδων, η προσπάθεια του προεδρείου για το θέμα αυτό ήταν ελάχιστη, με αποτέλεσμα να μην προχωρήσει η υλοποίηση της πρότασης.
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

 Σας ενημερώνουμε ότι η ΑΔ.Ε.Κ.Ε. συμμετέχει στις εκλογές αυτές με μέλη της, στο ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ.

Σας καλούμε να αγκαλιάσετε την προσπάθειά αυτή και να μας δώσετε την πρώτη θέση και μεγάλο ποσοστό στις ερχόμενες εκλογές, ώστε να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα στην ΕΛΜΕ Σερρών.

Τέλος, καταγγέλλουμε την απέλπιδα προσπάθεια ορισμένων να ανακόψουν την μεγάλη αποδοχή που συναντά η κίνησή μας, σχηματίζοντας στις εκλογές αυτές παράταξη που χρησιμοποιεί (στην ουσία σφετερίζεται) το όνομα με το οποίο η ΑΔ.Ε.Κ.Ε. συμμετέχει σε πανελλαδικό σχήμα ανεξάρτητων παρατάξεων.

Σέρρες 1/12/2015 

Η Γραμματεία της ΑΔ.Ε.Κ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: