ΑΔΕΚΕ

ΑΔΕΚΕ

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Εκλογές στην ΕΛΜΕ Σερρών – 2 Δεκεμβρίου 2015

ΕΝΙΑΙΟ  ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (ΑΔ.Ε.Κ.Ε.)
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ (ΣΥΝ.Ε.Κ.)
& ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Πέρασαν 2 χρόνια από τις τελευταίες εκλογές της ΕΛΜΕ Σερρών για εκλογή του Δ.Σ. της ΕΛΜΕΣ.

Ο πρώτος χρόνος ήταν πολύ δύσκολος για όλους μας, με δυσμενείς επιπτώσεις στα εργασιακά, από τις διαθεσιμότητες 2.500 συναδέλφων μας, την αύξηση του διδακτικού ωραρίου και τα συνεχή επώδυνα μέτρα, όπως η δήθεν “αξιολόγηση”, το πειθαρχικό δίκαιο, η τράπεζα θεμάτων και άλλα.

Όπως όλοι θα θυμάστε, η αντίδρασή μας ήταν σημαντική μόνο όταν ήταν μαζική, ενώ οι κινητοποιήσεις με μικρή συμμετοχή συναδέλφων, είχαν πρακτικά, μηδενικό αποτέλεσμα.

Ο δεύτερος χρόνος, με την κυβερνητική αλλαγή και την πίεση που ασκήσαμε με τις κινητοποιήσεις μας, έφερε κάποιες λύσεις σε βασικά μας προβλήματα.

Όμως, με την ψήφιση του τρίτου μνημονίου, επανέρχονται τα ίδια προβλήματα. Οι τελευταίες εξελίξεις έχουν δημιουργήσει χαρακτηριστικά απογοήτευσης και παραίτησης από διεκδικήσεις. Τώρα, το μεγάλο ζητούμενο για το συνδικαλιστικό κίνημα, είναι η απαλλαγή από τα χαρακτηριστικά της ηττοπάθειας και της μοιρολατρικής αποδοχής των αντιλαϊκών μέτρων της εφαρμοζόμενης κυβερνητικής πολιτικής, που υπαγορεύεται από τα μνημόνια και την Ευρωζώνη.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό  να συνειδητοποιήσουμε ότι μόνο με την οργανωμένη αντίδρασή μας, με τις αγωνιστικές μας παρεμβάσεις σε επιμέρους αντιλαϊκά μέτρα, μπορούμε να παγώσουμε ή και να ματαιώσουμε πλευρές της μνημονιακής πολιτικής. Για να το πετύχουμε, απαιτείται από μέρους μας συσπείρωση και ετοιμότητα.

Δυστυχώς, το απερχόμενο ΔΣ δεν μπόρεσε  να συσπειρώσει και να εμπνεύσει τους συναδέλφους, όπως φαίνεται από την ελάχιστη συμμετοχή που υπήρχε στις συνελεύσεις, στις πορείες, στις απεργίες και σε όλες τις δράσεις της διετίας αυτής. Την κύρια ευθύνη, πιστεύουμε, ότι έχει το προεδρείο του ΔΣ της ΕΛΜΕΣ, που αποτελούμενο μόνο από μέλη της ΔΑΚΕ, με μεθοδευμένες ενέργειες, επιδείνωσε την ήδη μικρή συσπείρωση του κλάδου, στον νομό μας.
Δεν ενημέρωνε άμεσα, έγκαιρα και αξιόπιστα τους συναδέλφους μας. Οι επισκέψεις στα σχολεία, από το τριμελές προεδρείο, που είναι απαλλαγμένο από μάθημα μία μέρα τη βδομάδα, ήταν ελάχιστες. Απορρίφθηκε η πρόταση για διμηνιαίο πλάνο επισκέψεων του προεδρείου στα σχολεία του νομού μας όπως και η πρόταση για συμφωνία ενός γενικού πλαισίου, για τα θέματα που θα αναπτύσσονται από το προεδρείο στα σχολεία. Η Ιστοσελίδα της ΕΛΜΕΣ υπολειτουργεί. Τα θέματα Η.Δ. του Δ.Σ. δεν ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα, ούτε βγαίνει κάποιο ενημερωτικό σημείωμα μετά από κάθε συνεδρίαση. Με κύρια ευθύνη του προεδρείου, η ανάδειξη των συνδέσμων των σχολείων με το ΔΣ έγινε με καθυστέρηση και ελλιπώς, παρότι υπάρχει καταστατική δέσμευση. Συγκέντρωση των συνδέσμων έγινε μόνο μία φορά.

Είναι ώρα να αλλάξουν τα πράγματα στην ΕΛΜΕ Σερρών.

Στις προσεχείς εκλογές για τα νέα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Σερρών, στις 2 Δεκεμβρίου 2015, συνεχίζουμε την πετυχημένη προσπάθεια του ΕΝΙΑΙΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ.

Οι παρατάξεις και τα πρόσωπα που συμμετέχουμε στην νέα αυτή δοκιμασία, έχουμε διαφορετική αφετηρία και σε ορισμένα ζητήματα διαφορετικές απόψεις, αλλά στον χρόνο που πέρασε δείξαμε, τόσο στο ΠΥΣΔΕ όσο και στην ΕΛΜΕΣ, ότι έχουμε πολύ καλή συνεργασία στα περισσότερα ζητήματα που προκύπτουν, ενώ στα υπόλοιπα μπορούμε και κάνουμε σύνθεση απόψεων.

Σας καλούμε να αγκαλιάσετε την προσπάθειά μας και να μας δώσετε μία μεγάλη πλειοψηφία στις ερχόμενες εκλογές.

Σέρρες, 19/11/2015

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: