ΑΔΕΚΕ

ΑΔΕΚΕ

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Σερρών για αλληλεγγύη στους Σύριους πρόσφυγες

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Σερρών στα πλαίσια της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης προς τους Σύριους πρόσφυγες που διοργανώνεται από την “Ομάδα Αλληλεγγύης Σερρών στους Σύριους πρόσφυγες” αποφάσισε ομόφωνα να συνδράμει έμπρακτα με την παροχή υλικής βοήθειας.

Είναι γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν ξεριζωθεί από τον τόπο τους λόγω του πολέμου με την παρηγοριά και την ελπίδα ότι θα βρουν έναν τόπο φιλόξενο να διαμείνουν για κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι να μπορέσουν να πάνε εκεί όπου έχουν δικά τους συγγενικά πρόσωπα ή όπου μπορούν να βρουν δουλειά για να ζήσουν. Το δράμα των Σύριων προσφύγων είναι τραγικό, διότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης καθημερινά και επομένως η όποια παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας είναι επιβεβλημένη και θα τους ανακουφίσει.

Αυτό το διάστημα καταφθάνουν συνέχεια πρόσφυγες στην Ειδομένη (Δήμος Παιονίας) Κιλκίς για να περάσουν τα σύνορα. Η “Ομάδα Αλληλεγγύης Σερρών στους Σύριους πρόσφυγες” συγκεντρώνει δέματα με υλικά που έχουν ανάγκη οι πρόσφυγες και τα στέλνει στην Ειδομένη όπου τα διαχειρίζεται ο Ερυθρός Σταυρός.

Πιστεύουμε ότι με ευαισθησία και ανθρωπιά μπορούμε να συμμετέχουμε σ’ αυτή την πρωτοβουλία και να ανταποκριθούμε θερμά στην προσπάθεια, όπως άλλωστε κάνουμε πάντα, ώστε να ανακουφιστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι συνάνθρωποί μας. Επίσης, παρακαλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων να μεταφέρουν το αίτημα για παροχή βοήθειας και στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των μαθητών των σχολείων τους.

Τα σχολεία μπορούν να συγκεντρώσουν είδη πρώτης ανάγκης και είδη υγιεινής (τρόφιμα και φάρμακα) όπως αυτά αναγράφονται στις λίστες που σας στέλνουμε.

Αυτά τα δέματα θα συγκεντρωθούν όλα μαζί σε συγκεκριμένα μέρη όπου σας υποδεικνύει η λίστα που σας στέλνουμε. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα παραλαβής των δεμάτων από το χώρο του σχολείου με δύο αυτοκίνητα που διαθέτει η “Ομάδα Αλληλεγγύης Σερρών στους Σύριους πρόσφυγες

Θα υπάρχει συνεχής  ενημέρωση από το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, καθώς οι ανάγκες στα είδη αυτά καθημερινά αλλάζουν.
Υπεύθυνοι για τη δράση αυτοί ορίστηκαν οι Κατσαρίδου Ελένη (6937628214), Στανίση Νίκη (6945803162), Κεσούλη Λεμονιά (6948531579), Τσουχνικάς Ηλίας (6979356600) και Λάγιος Γεράσιμος (6949121762).
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί τους για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Ευελπιστούμε στην συμπαράστασή όλων, ώστε να αποδείξουμε όλοι μαζί πως οι άνθρωποι όταν θέλουν, μπορούν να συνεργάζονται και να ομονοούν για την ευημερία  της ανθρωπότητας, ακόμα και σε καιρό πολέμου.

Προϊόντα που συγκεντρώνονται
Α-(Αντρική σακούλα) Μπλε χρώματος
Παστέλι ή μπάρα δημητριακών, σταφίδες ή ξηρούς καρπούς, κονσέρβα με έτοιμο φαγητό (όχι χοιρινό), φρυγανιές (μικρό πακέτο), πλαστικό κουτάλι και πιρούνι. Χαρτί υγείας, οδοντόβουρτσα, οδοντόπαστα, σαπούνι ή σαμπουάν, ξυραφάκι και κάλτσες.

Γ-(Γυναικεία σακούλα) Ροζ χρώματος
Παστέλι ή μπάρα δημητριακών, σταφίδες ή ξηρούς καρπούς, κονσέρβα με έτοιμο φαγητό (όχι χοιρινό), φρυγανιές (μικρό πακέτο), πλαστικό κουτάλι και πιρούνι. Χαρτί υγείας, οδοντόβουρτσα, οδοντόπαστα, σαπούνι ή σαμπουάν, χτένα, κρέμα τύπου Πεπανθολ, σερβιέτες και κάλτσες.
Π-(Παιδική σακούλα) Άσπρου χρώματος
Κρουασάν, ατομικό γάλα εβαπορέ ή κακάο μακράς διαρκείας, ατομική μαρμελάδα, χυμός, μπισκότα, ή ατομικό κέικ και κουταλάκι. Παιδική οδοντόπαστα και οδοντόβουρτσα, σαπουνάκι ή σαμπουάν παιδικό, καλτσάκια και ένα παιχνιδάκι μικρό. (Γράψτε έξω από την σακούλα Π.Α και Π.Κ. ανάλογα με το παιχνίδι)
Β- (Βρεφική σακούλα 0-6 μηνών ) Λευκή διάφανη
Γάλα πρώτης τροφής (0-6) μπιμπερό, πιπίλα, 6 πάνες, μωρομάντηλα, κρεμούλα ή ταλκ, σαμπουάν βρέφους, πετσετούλα, ρουχάκι φορμάκι, κουβερτούλα.
ΠΡΟΧΟΧΗ τα είδη πρέπει να συμβαδίζουν ηλικιακά. (Γράψτε έξω από την σακούλα Β.Κ. ή Β.Α (0-6) ανάλογα το ρουχάκι.
Β-( Βρεφική σακούλα 6 + μηνών) Λευκή διάφανη
Γάλα ( 6 μηνών κ πάνω ) μπιμπερό, έτοιμο βρεφικό φαγητό σε βαζάκι, κουταλάκι, πιπίλα, 6 πάνες, κρεμούλα ή ταλκ, σαμπουάν βρέφους, πετσετούλα (σαλιάρα) ρουχαλάκι, κουβερτούλα.
ΠΡΟΧΟΧΗ τα είδη πρέπει να συμβαδίζουν ηλικιακά. (Γράψτε έξω από την σακούλα Β.Κ. ή Β.Α (6+) ανάλογα το ρουχάκι.
Εκτός από τα παραπάνω είδη η ανάγκη για αδιάβροχα και μεγάλες πλαστικές σακούλες (που χρησιμοποιούνται ως αδιάβροχα) συνεχίζει να υπάρχει.

 Φάρμακα και υγειονομικό υλικό
 
ΠΑΙΔΙΑ: Sir Depon, Sir Algofren, sir Claripen, sir Zinadol, dr Fenistil, sir Aerius, Aerolin inh με μια-δυο μάσκες για διαφορετικές ηλικίες ή εναλλακτικά
σιρόπι σαλβουταμόλης, Almora, Ultra-levure 50, Bactroban (Mupirocin oint), Fucicort (Fubecot), Daktarin oral gel, Otrivin paed, amp Dexaton, dr Soldesanil

EΝΗΛΙΚΕΣ: Cilroton tb, sachs Trebon, sir Sinecod (Physiocod), tb KLARICHROMYCIN 250 ή 500, tb Depon, φυσιολογικό ορό, γάζες, Betadine, δ/μα ηωσίνης ή μελάνι

 ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σιρόπια, αλοιφές και σταγόνες  ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να είναι ανοιγμένα.

Σημεία συλλογής ανθρωπιστικής βοήθειας

* Καφενείο Αφοί Άγγου Νικηφόρου Φωκά 9 (πλησίον ΕΛΤΑ)
Δευτέρα-Σάββατο 09:00-13:00 κ 18:00-21:30

* Καφές Καραγιάννη Παναγή Τσαλδάρη 45 ώρες αγοράς

* Τυροπωλείο Διονυσίου Σολωμού 43, ώρες αγοράς

* Θεοδωρίδου Ανθούσα Φαρμακείο Πλατεία Εμπορίου 9, ωράριο φαρμακείου

* INFOCOM - CYTA SPOT Μεραρχίας 40 , ωράριο αγοράς

* Φαρμάκη Ζωή Φαρμακείο Δημητρίου Μαρούλη 12, ωράριο φαρμακείου

* Μακρή Χαρά Φαρμακείο Μελενικίτσι Σερρών

Δεν υπάρχουν σχόλια: