ΑΔΕΚΕ

ΑΔΕΚΕ

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Μεταβολή στο ΔΣ της ΕΛΜΕΣ

Στην συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΛΜΕΣ στις 8 Ιανουαρίου 2015, έγινε η αντικατάσταση του μέλους του ΔΣ Γιώργου Ελληνούδη, εκλεγμένου με την ΑΔ.Ε.Κ.Ε., από τον επόμενο στο ψηφοδέλτιο, Ηλία Τσουχνικά  

Επιστολή του Ελληνούδη Γεωργίου,

 Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Σας ενημερώνω ότι την Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014, υπέβαλα   την παραίτησή μου από μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Σερρών, ως εκλεγμένος εκπρόσωπος της Αδέσμευτης Ενωτικής Κίνησης Εκπαιδευτικών (ΑΔ.Ε.Κ.Ε.) Σερρών, ένα χρόνο μετά την εκλογή μου, για να αντικατασταθώ από τον Ηλία Τσουχνικά, επόμενο στην σειρά του ψηφοδελτίου της παράταξής μου. Η ενέργεια αυτή είναι σύμφωνη με τις βασικές αρχές και διακηρύξεις της ΑΔ.Ε.Κ.Ε. για την εναλλαγή αρμοδιοτήτων και καθηκόντων των μελών μας, προκειμένου να διαχέονται οι συνδικαλιστικές εμπειρίες και δεξιότητες αλλά και για να μην δημιουργείται αίσθηση μονιμότητας προσώπων.

Παρόλο που η ΑΔ.Ε.Κ.Ε. κατέλαβε μόνο μία έδρα στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕΣ, προσπάθησα να αλλάξω τον τρόπο της λειτουργίας του, με καινοτόμες ιδέες και ρεαλιστικές προτάσεις, που δυστυχώς, τις περισσότερες φορές δεν έτυχαν αποδοχής από τους συναδέλφους.

Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το συνδικάτο είναι, σε γενικές γραμμές, απογοητευτική κυρίως λόγω της ελάχιστης συμμετοχής των συναδέλφων, μελών της ΕΛΜΕΣ, σε οποιαδήποτε δράση της. Επιμένω όμως, ότι πρέπει όλοι να επανεξετάσουμε την στάση μας σε αυτό το θέμα γιατί μόνο συλλογικά θα μπορέσουμε να αντιδράσουμε στα οδυνηρά  μέτρα που ήρθαν και σ’ αυτά που θα έρθουν. Ατομικές επιλογές και λογικές της ανάθεσης της λύσης των προβλημάτων μας σε άλλους, δεν οδηγούν σε καλό αποτέλεσμα.

Τέλος, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το μεγάλο ποσοστό ψήφων που δώσατε στις πρόσφατες εκλογές, τόσο σε μένα προσωπικά,  όσο και στα ψηφοδέλτια που συμμετείχα ως μέλος της ΑΔ.Ε.Κ.Ε., δηλαδή στο ‘’Ενιαίο Ψηφοδέλτιο’’ για το ΠΥΣΔΕ (ποσοστό 50,15%), στις ‘’Ανεξάρτητες Ενωτικές Κινήσεις’’  για το ΑΠΥΣΔΕ (ποσοστό 21,10%) και στο ‘’Όλοι Μαζί – Ενωτική Κίνηση’’  για το ΚΥΣΔΕ (ποσοστό 23,67%).

Εννοείται ότι θα συνεχίσω να συμμετέχω στους κοινούς μας αγώνες ως μέλος της ΑΔ.Ε.Κ.Ε., μέσα στις γραμμές της ΕΛΜΕΣ.

 Γιώργος Ελληνούδης                                              Σέρρες, 24 Νοεμβρίου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: