ΑΔΕΚΕ

ΑΔΕΚΕ

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

3ο Ενημερωτικό Σημείωμα - Συνεδρίαση ΠΥΣΔΕ στις 27/1/2015

3o Ενημερωτικό Σημείωμα του αιρετού Τζίκα Κώστα και του αναπληρωτή του Ελληνούδη Γιώργου εκλεγμένων με το «Ενιαίο Ψηφοδέλτιο»
Θέμα: Συνεδρίαση ΠΥΣΔΕ στις 27/1/2015 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Σας ενημερώνουμε για την ημερήσια διάταξη και τις αποφάσεις:

 Θέμα 1ο : Εγκρίθηκαν οι άδειες άσκησης ιδιωτικού έργου τεσσάρων συναδέλφων και μία αίτηση απορρίφθηκε λόγω παρέλευσης της ημερομηνίας αφού δεν μπορεί να υπάρξει αναδρομικότητα άδειας. Είναι σημαντικό οι συνάδελφοι να γνωρίζουν ότι η αίτησή τους πρέπει να  υποβάλλεται το αργότερο την πρώτη ημέρα που αιτούνται να εργαστούν εκτός υπηρεσίας.

Θέμα 2ο: Αναγνωρίστηκε η προϋπηρεσία αναπληρωτή συναδέλφου σε ιδιωτικό σχολείο.

Θέμα 3ο : Τοποθετήθηκαν 3 αναπληρωτές συνάδελφοι σε κενά που υπήρχαν από την αρχή της χρονιάς, (2 στο Μουσικό και 1  ΠΕ18.16 στο 2ο ΕΠΑΛ). Επίσης τοποθετήθηκαν άλλοι δύο αναπληρωτές σε κενά που προέκυψαν πρόσφατα (ΠΕ02 στο Μουσικό και ΠΕ04 στο 1ο ΓΕΛ). Αναπληρώτρια μειωμένου ωραρίου μετατράπηκε σε πλήρους και καλύπτει κενό που υπήρχε από την αρχή της χρονιάς στο ΕΕΕΕΚ και στο ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής, αλλά έτσι δημιουργείται 14 ώρες κενό παράλληλης στήριξης στο Γυμνάσιο Πετριτσίου. Μετά από αναρρωτική άδεια συναδέλφου έχει προκύψει κενό ΠΕ04 (14 ώρες στο 6ο Γυμν. 4 ώρες στο 5ο ΓΕΛ και 3 ώρες στο 4ο ΓΕΛ. Ενημερωθήκαμε ότι στα ΓΕΛ δέχονται οι υπηρετούντες συνάδελφοι να καλύψουν τα κενά υπερωριακά). Τα 20  κενά στις δομές Ειδικής Αγωγής και σε Γυμνάσια-Λύκεια-ΕΠΑΛ από την αρχή της σχολικής χρονιάς παραμένουν όπως τα αναφέραμε στο προηγούμενο ενημερωτικό σημείωμα.

Θέμα 4ο : Τοποθετήθηκε προσωρινά στο Λύκειο Βυρώνειας συνάδελφος ΠΕ11 που επέστρεψε στη δευτεροβάθμια μετά την εκούσια ανάκληση της μετάταξής του στην πρωτοβάθμια.

 Θέμα 5ο : Τροποποιήθηκαν μερικώς κάποιες διαθέσεις συναδέλφων (±1 ώρα) μετά τις αλλαγές στα ΕΠΑΛ και έληξε η εκκρεμότητα με τους υπευθύνους σχολικών εργαστηρίων με αναδρομική ισχύ από τον Νοέμβρη.

 Υ.Γ : Η αλλαγή της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας ελπίζουμε να σταματήσει τη ραγδαία επιδείνωση της προσωπικής και επαγγελματικής μας υπόστασης. Οι πρώτες δηλώσεις είναι θετικές – περιμένουμε αντίστοιχες ενέργειες.

Τζίκας Κώστας
Αιρετό τακτικό μέλος ΠΥΣΔΕ, Τηλ. 6977236838, ktzikas10@yahoo.gr

Ελληνούδης Γιώργος
Αιρετό αναπληρωματικό μέλος ΠΥΣΔΕ, Τηλ. 6972348223, geoellin@yahoo.gr

Μότας Άρης
Μέλος της αντ. Επιτροπής «Ενιαίου Ψηφοδελτίου», 6972319649, motasaris@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: