ΑΔΕΚΕ

ΑΔΕΚΕ

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

1ο Ενημερωτικό Σημείωμα - Συνεδρίαση ΠΥΣΔΕ στις 7/1/2015

1ο Ενημερωτικό Σημείωμα του αιρετού Τζίκα Κώστα και του αναπληρωτή του Ελληνούδη Γιώργου εκλεγμένων με το «Ενιαίο Ψηφοδέλτιο»

Θέμα: Συνεδρίαση ΠΥΣΔΕ στις 7/1/2015 

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Τηρώντας τις δημόσιες δεσμεύσεις μας ξεκινάμε σήμερα με το 1ο ενημερωτικό από τη 1η συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ το 2015. Αρχικά θα θέλαμε να σας ευχηθούμε Καλή Χρονιά. Ελπίζουμε το 2015 όχι μόνο να μην προσθέσει και άλλα προβλήματα στον εργασιακό μας βίο, αλλά και να μας απαλλάξει από τα πολλά προβλήματα που γέννησε η κυβερνητική πολιτική των τελευταίων χρόνων.

Ακολουθούν τα θέματα ημερήσιας διάταξης και η ενημέρωση για τις αποφάσεις:

Θέμα 1ο: Τοποθέτηση αναπληρωτών: Συνεχίστηκαν οι προσλήψεις αναπληρωτών με το σταγονόμετρο. Τοποθετήθηκαν δύο αναπληρωτές ΠΕ09 στο 2ο ΕΠΑΛ - ΓΕΛ Αλιστράτης - ΓΕΛ Σκουτάρεως, και ΠΕ14.04 στο 2ο ΕΠΑΛ σε κενά που υπήρχαν από την αρχή του σχολικού έτους.

Θέμα 2ο: Διαθέσεις εκπαιδευτικών για συμπλήρωση ωραρίου: Οι τοποθετήσεις των 2 αναπληρωτών και μια αναρρωτική άδεια προκάλεσαν ανακλήσεις στις διαθέσεις, περικοπή υπερωριών αλλά και επανατοποθέτηση συναδέλφου ΠΕ06. 

Θέμα 3ο: Εγκρίθηκε μηνιαία παράταση χορήγησης άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου συναδέλφου με αμοιβή.

Επίσης ενημερώνουμε για τα εξής:

- Τα λειτουργικά κενά στις δομές Ειδικής Αγωγής από την αρχή της σχολικής χρονιάς ξεπερνούν τις 300 ώρες εβδομαδιαίως, δηλαδή απαιτείται η πρόσληψη περίπου 15 αναπληρωτών για να έχουν τα παιδιά την εκπαίδευση που δικαιούνται.

- Παραμένουν από την αρχή της σχολικής χρονιάς αρκετά ακάλυπτα κενά σε Γυμνάσια-Λύκεια-ΕΠΑΛ που απαιτούν προσλήψεις αναπληρωτών. Χρειάζονται τρεις ΠΕ08, δύο ΠΕ16, ένας ΠΕ18.12 και έχει προκύψει ένα κενό ΠΕ04.02.

 - Οι αλλαγές στη Γενική Παιδεία της β’ Λυκείου στα ΕΠΑΛ επέφεραν 44 διδακτικές ώρες μείωση ωραρίου εβδομαδιαίως σε συναδέλφους των ΕΠΑΛ του νομού.

 Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Είναι απαραίτητη η αμφίδρομη επικοινωνία μας για οποιοδήποτε πρόβλημα σχετίζεται με τις αποφάσεις του ΠΥΣΔΕ ή τη λειτουργία των σχολικών μονάδων,

Τζίκας Κώστας
Αιρετό τακτικό μέλος ΠΥΣΔΕ, Τηλ. 6977236838, ktzikas10@yahoo.gr

Ελληνούδης Γιώργος
Αιρετό αναπληρωματικό μέλος ΠΥΣΔΕ, Τηλ. 6972348223, geoellin@yahoo.gr

Μότας Άρης
Μέλος της αντ. Επιτροπής «Ενιαίου Ψηφοδελτίου», 6972319649, motasaris@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: