ΑΔΕΚΕ

ΑΔΕΚΕ

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

“ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ”: πλαίσιο συνεργασίας

“ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ” - ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

1.   Δημιουργούμε κοινό ψηφοδέλτιο με το όνομα
ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (ΑΔ.Ε.Κ.Ε.)
ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

2.  Ο αιρετός και ο αναπληρωματικός του, στις συνεδριάσεις του ΠΥΣΔΕ, θα λειτουργούν προς όφελος του συνόλου των συναδέλφων, θα υπερασπίζουν τα συμφέροντα των συναδέλφων εντός των πλαισίων της νομιμότητας, της λογικής και της ευαισθησίας σε ιδιαίτερα προβλήματα συναδέλφων, δίχως φαβοριτισμούς και “εξυπηρετήσεις”. Θα αντιδρούν, όσο είναι δυνατόν, στις αντιεκπαιδευτικές, αντιδημοκρατικές και μνημονιακές αποφάσεις που προωθούνται μέσα από το ΠΥΣΔΕ.  
3.  Εν ενεργεία διευθυντές σχολείων δεν μπορούν να συμμετέχουν ως υποψήφιοι αιρετοί.
4.  Είναι ασυμβίβαστο ο αιρετός να είναι ταυτόχρονα και μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Σερρών,
5.  Εφ’ όσον εκλεγεί αιρετός με το κοινό ψηφοδέλτιο, την θέση καταλαμβάνει ο/η υποψήφιος/α με τις περισσότερες ψήφους και γίνεται αιρετός/ή.
Αναπληρωτής αιρετός γίνεται ο/η επόμενος/η με τις περισσότερες ψήφους αρκεί να ανήκει σε κάποια άλλη παράταξη από τον πρώτο. Όσοι ανήκουν στην ίδια παράταξη με τον πρώτο και έχουν περισσότερους σταυρούς από τους σταυρούς του πρώτου της 2ης παράταξης, θα παραιτηθούν αμέσως ώστε να τηρηθεί ο όρος.
6.  Δημιουργείται επιτροπή από τον αιρετό, τον αναπληρωτή αιρετό και τον 1ο σε ψήφους από την 3η παράταξη, με αντικείμενο τον συντονισμό και την βοήθεια στις ενέργειες του αιρετού μέσα στο ΠΥΣΔΕ και για την ενημέρωση των συναδέλφων, με πλήρη αναφορά των πεπραγμένων του ΠΥΣΔΕ, με δημόσιες ανακοινώσεις στα σχολεία και στον τύπο, από κοινού. Μπορούν να συμμετέχουν για βοήθεια, όσοι άλλοι επιθυμούν.
7.  Στον δεύτερο χρόνο της θητείας, παραιτείται ο πρώτος αιρετός και αναλαμβάνει ο αναπληρωτής, ενώ νέος αναπληρωτής να γίνει ο πρώτος  (1ος) της 3ης παράταξης.
8.  Σε ορισμένες συνεδριάσεις του ΠΥΣΔΕ, θα παρευρίσκεται και ο αναπληρωτής αιρετός ή θα συμμετέχει (σε προγραμματισμένες 2, 3 απουσίες του αιρετού) για απόκτηση εμπειριών.
9.  Ο αριθμός των υποψηφίων αιρετών ανέρχεται σε τέσσερεις (4) για κάθε παράταξη.
10.       Η συνέχιση της συνεργασίας και σε άλλο επίπεδο θα εκτιμηθεί από τις παρατάξεις μετά από 6-8 μήνες λειτουργίας της επιτροπής .
 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ      
        1. Καπετάνος Γιώργος
        2. Κασάπης Γιώργος   
        3. Μότας Άρης  
        4. Παπούδα Ντίνα      

 ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (ΑΔ.Ε.Κ.Ε.)
        1. Ελληνούδης Γιώργος        
        2. Λώλος Κωνσταντίνος      
        3. Παρίσσης Δημήτρης        
        4. Τσουχνικάς Ηλίας  

 ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
        1. Ακριτίδης Χαράλαμπος
        2. Γρίψιος Αθανάσιος
        3. Κεσούλη Λεμονιά             
        4. Τζίκας Κώστας        

Δεν υπάρχουν σχόλια: