ΑΔΕΚΕ

ΑΔΕΚΕ

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

ΕΛΜΕ Σερρών: Η Γενική Συνέλευση της 23ης Σεπτεμβρίου 2014

Την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014, ήταν προγραμματισμένη να γίνει η έκτακτη Γ.Σ. της ΕΛΜΕ Σερρών, στο 1ο Γυμνάσιο Σερρών, με θέματα Ημερήσιας Διάταξης:
1. Εισήγηση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για το πλαίσιο αιτημάτων και το πρόγραμμα δράσης.
2. Προσθήκη διάταξης στον κανονισμό του ταμείου αλληλοβοήθειας της ΟΛΜΕ (προτείνεται να προστεθεί στον κανονισμό και η δυνατότητα της χρηματοδότησης κατασκηνώσεων για τα παιδιά των εκπαιδευτικών που ως τώρα καλύπτεται από το τακτικό ταμείο).
 Η έκτακτη Γενική Συνέλευση δεν πραγματοποιήθηκε λόγω πολύ μικρής συμμετοχής. Κάτι που έχει συμβεί σε όλες τις συνελεύσεις που έγιναν μέσα στο 2014.

Να θυμηθούμε ότι μικρή συμμετοχή είχε και η τελευταία κινητοποίηση της ΕΛΜΕΣ στα γραφεία της ΔΔΕ Σερρών, στις  10 Σεπτεμβρίου 2014, ως διαμαρτυρία για την μη συμπλήρωση των εκπαιδευτικών κενών στα σχολεία και τον μεγάλο αριθμό μαθητών στις τάξεις.    
Με την ισχνή παρουσία δεκαεπτά (17) μόνο συναδέλφων, η Γ.Σ. μετατράπηκε σε ανοικτό ΔΣ της ΕΛΜΕΣ, στον ίδιο χώρο, όπου αποφασίστηκαν τα παρακάτω:
Ναι (6 ναι ΔΑΚΕ, Αυτόνομη, ΑΔΕΚΕ, 1 όχι ΠΑΜΕ) στην εισήγηση και το πλαίσιο αιτημάτων. Αποφασίστηκε να ζητηθεί από την ΟΛΜΕ να προστεθεί αίτημα για την δωρεάν ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη.
Λευκό (6 λευκά ΔΑΚΕ, Αυτόνομη, ΑΔΕΚΕ, 1 ναι ΠΑΜΕ) στο πρόγραμμα δράσης με διατύπωση σοβαρών επιφυλάξεων από τους περισσότερους, όσον αφορά τον τέταρτο άξονα δράσης.
Τέλος για το θέμα των κατασκηνώσεων για τα παιδιά των εκπαιδευτικών αποφασίστηκε η προσθήκη σχετικής διάταξης στον κανονισμό του ταμείου αλληλοβοήθειας της ΟΛΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: