ΑΔΕΚΕ

ΑΔΕΚΕ

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Για την τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕΣ, 2 Οκτωβρίου 2014

Τα θέματα Η.Δ, και οι αποφάσεις:

1.Ενημέρωση για τη Γ.Σ. Προέδρων ΕΛΜΕ,  από την πρόεδρο του Δ.Σ.
Η Γ.Σ. υπερψήφισε την εισήγηση και το πρόγραμμα δράσης της ΟΛΜΕ, μαζί με την προσθήκη στα αιτήματα που πρότεινε η ΕΛΜΕΣ, για “πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους εκπαιδευτικούς”.
Υιοθετήθηκε και η πρότασή της ΕΛΜΕΣ (πρόταση Ελληνούδη της ΑΔ.Ε.Κ.Ε.) να γίνει μία σαφής και με επιχειρήματα, επιστολή της ΟΛΜΕ προς όλα τα μέλη της, για τους κινδύνους της αποδοχής ή της επικράτησης της αξιολόγησής του εκπαιδευτικού έργου και των εκπαιδευτικών.
Στο θέμα αυτό ο εκπρόσωπος της ΑΔ.Ε.Κ.Ε. στο Δ.Σ. τοποθετήθηκε ως εξής:
Η απόφαση για κινητοποιήσεις της μορφής αποχή – απεργία (από την αξιολόγηση) ελήφθη από τους προέδρους χωρίς να έχει προηγηθεί ούτε μία ΓΣ και σε μερικές περιπτώσεις με απουσία πολλών μελών των ΔΣ, ενδεχόμενα χωρίς απαρτία. Με λίγα λόγια, στην πράξη πάρθηκε απόφαση ερήμην του συνόλου των συναδέλφων, δίχως να ληφθούν υπόψη οι ανησυχίες αλλά και οι φόβοι τους.
Πιθανά, οι αποφάσεις της ΓΣ των προέδρων να βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τις επιθυμίες της πλειονότητας. Ζητάμε για άλλη μια φορά για αποφάσεις για σημαντικά θέματα να στήνονται  κάλπες στα σχολεία, έστω και συμβουλευτικά.”
Στο αίτημα αυτό τοποθετήθηκε θετικά η πρόεδρος Πάνου, αλλά μόνο αν προέλθει μετά από άγονη ΓΣ ενώ ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ την απέρριψε.

Τέλος, έγινε ενημέρωση και για άλλα θέματα, όπως :
* Κρίθηκαν δυστυχώς συνταγματικές οι διαθεσιμότητες των συναδέλφων μας.
* Είναι ψέματα η ανακοίνωση για εβδομαδιαίες συναντήσεις της ΟΛΜΕ με τον υπουργό.
* Θα συζητηθεί την Τρίτη από το ΔΣ της ΟΛΜΕ για το αν θα συμμετέχει (η ΟΛΜΕ) στην επιτροπή του Υπουργείου για τις αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο και στο νόμο για τις υπηρεσιακές μεταβολές.
* Προσλήφθηκαν 1.700 αναπληρωτές γενικής παιδείας και απομένουν πιστώσεις μόνο για άλλες  1.200 προσλήψεις, περίπου .
* Το πρόγραμμα ΠΔΣ μάλλον δεν θα ξαναγίνει και θα ενταχθεί στο κοινωνικό σχολείο, με προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ.

2. Θέμα Σχολικού Συμβούλου Μαθηματικών.
Η συνάντηση μαζί του που ζήτησε η ΕΛΜΕΣ, θα γίνει μελλοντικά και όχι αυτή τη βδομάδα, μετά από πρόταση του Συμβούλου.
Ο εκπρόσωπος της ΑΔΕΚΕ είπε ότι πρέπει να γίνει επιστολή στα σχολεία, στην οποία να επικρίνουμε το ύφος της πρόσκλησης αλλά και την προσπάθεια καταστρατήγησης του ωραρίου της ενημερωτικής συνάντησης (12.00 - 14.00) που όριζε η απόφαση της Περιφέρειας και να αντιδράσουμε σε παρόμοια μελλοντική πρόσκληση τέτοιου ύφους. Οι εκπρόσωποι της Αυτόνομης Κίνησης, της Αγωνιστικής Συνεργασίας και του ΠΑΜΕ αναφέρθηκαν στον ρόλο των σχολικών συμβούλων σε σχέση με την αξιολόγηση. Τελικά αποφασίστηκε να γίνει επιστολή στα σχολεία για όλα αυτά μετά από την συνάντηση με τον σύμβουλο των μαθηματικών.
 
3. Οικονομική ενίσχυση στα παιδιά της Παλαιστίνης.
Αποφασίστηκε βοήθεια αξίας 200 ευρώ, με μορφή τετραδίων, μολυβιών κλπ, στα παιδιά της δοκιμαζόμενης Παλαιστίνης.

4. Διοργάνωση Ημερίδας από την ΕΛΜΕΣ.
Αποφασίστηκε να οργανωθεί τον Οκτώβρη ή τον Νοέμβριο, ημερίδα για τα τρέχοντα θέματα που μας απασχολούν, με καλεσμένο εκπρόσωπο της ΟΛΜΕ.

5. Ορισμός Τακτικής Γ.Σ της ΕΛΜΕ Σερρών.
Αποφασίστηκε, η τελική Γ.Σ. να γίνει την Τρίτη, 4 Νοεμβρίου,  την παραμονή των εκλογών για ανάδειξη αιρετών, της 5ης  Νοεμβρίου.

6. Στήριξη στον σύλλογο δασκάλων Ν. Σερρών για το θέμα της μεταφοράς μαθητών.
Αποφασίστηκε να συμμετέχει και η πρόεδρος μας στην συνέντευξη τύπου που θα δοθεί για το θέμα αυτό.

7. Η λειτουργία του ΠΥΣΔΕ Σερρών την τρέχουσα περίοδο και ο ρόλος των αιρετών συναδέλφων.
Από τον εκπρόσωπο της Αυτόνομης Κίνησης τέθηκε το θέμα της μη επικαιροποίησης των κενών από την 5η Σεπτεμβρίου και μετά αλλά και η έλλειψη ενημέρωσης από τους αιρετούς του ΠΥΣΔΕ Σερρών προς τους συναδέλφους. Αποφασίστηκε να κληθούν στο επόμενο ΔΣ για να μας ενημερώσουν.

8. Ψήφισμα για την κατάργηση μαθημάτων ειδικότητας στα ΕΠΑΛ.
Ψηφίστηκε ομόφωνα, αντίστοιχο ψήφισμα.

9. Ένταξη της τράπεζας αίματος της ΕΛΜΕΣ στο εθνικό μητρώο αιμοδοτών
Το ΔΣ αποφάσισε να μην ενταχθούμε στο μητρώο αιμοδοτών. Έγινε ενημέρωση ότι πλέον το έλλειμμα κατέβηκε στις 12 φιάλες, τις οποίες θα αναπληρώσουμε με το κάλεσμα για εθελοντική αιμοδοσία καθηγητών και καθηγητριών, που οργανώνεται φέτος μέχρι και τα Χριστούγεννα.
 
10. Ενημέρωση για τα χρηματικά βοηθήματα με επιστροφή, σε συναδέλφους.
Έγινε ενημέρωση για την πορεία αποπληρωμής των βοηθημάτων αυτών. Το Δ.Σ. αποφάσισε, για δύο περιπτώσεις, να στείλει ο δικηγόρος της ΕΛΜΕΣ, επιστολή απαίτησης εξόφλησης.
 
11. Συνεδριάσεις συλλόγων διδασκόντων μετά την λήξη του ωραρίου.
Από τον εκπρόσωπο της ΑΔΕΚΕ, τέθηκε προς διερεύνηση, το θέμα των συνεδριάσεων των συλλόγων διδασκόντων μετά τις 2 το μεσημέρι.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: