ΑΔΕΚΕ

ΑΔΕΚΕ

Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2014

ΚΥΣΔΕ: Διαδικασίες Αποσπάσεων Εκπαιδευτικών 2014 (ενημερωμένο)

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Σχετικά με τη  συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ που έγινε στις 26 Αυγούστου σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:
Συζητήθηκαν 450 αιτήσεις απόσπασης εκπαιδευτικών Δ.Ε. που είναι σύζυγοι στρατιωτικών, ένστολων κ.α. 9 αιτήσεις απόσπασης εκπαιδευτικών Δ.Ε. που είναι σύζυγοι δικαστικών, 74 αιτήσεις απόσπασης εκπαιδευτικών Δ.Ε. που είναι σύζυγοι μελών ΔΕΠ και 153 αιτήσεις απόσπασης εκπαιδευτικών Δ.Ε. που είναι  αιρετοί ΟΤΑ και πρωτοβάθμιων σωματείων. Για όλους τους εκπαιδευτικούς που εντάσσονται σε αποσπάσεις κατά προτεραιότητα η θέση μας είναι να τους δοθούν αποσπάσεις ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΚΕΝΩΝ. Με τον τρόπο αυτό τα λειτουργικά κενά θα δοθούν στις υπόλοιπες αποσπάσεις για να ικανοποιηθεί ο μεγαλύτερος δυνατός αριθμός αιτήσεων. 
Σχετικά με τις αποσπάσεις σε Μουσικά σχολεία υποβλήθηκαν συνολικά 121  αιτήσεις εκπαιδευτικών μουσικής παιδείας. Εξ αυτών 72 αιτήσεις πληρούν τις τυπικές προϋποθέσεις και υπάρχουν κενά της ειδικότητας στα αντίστοιχα Μουσικά Σχολεία. Τελικά αποσπώνται 56 εκπαιδευτικοί Μουσικής παιδείας μετά τη γνωμοδότηση της καλλιτεχνικής επιτροπής των Μουσικών Σχολείων.
Εξετάστηκαν διάφορα θέματα σχετικά με τις αποσπάσεις (αμφισβητούμενες αιτήσεις κ.α.)
Συζητήθηκαν 36 αιτήσεις αμοιβαίας απόσπασης. Εξ αυτών ικανοποιήθηκαν 30 αιτήσεις αμοιβαίας μετάθεσης. Αναμένεται η υπογραφή του υπουργού επί των προτάσεων αυτών και οι τελικές ανακοινώσεις.
Τα λειτουργικά κενά είναι συνολικά 2.740. Θεωρούμε ωστόσο ότι ο αριθμός των κενών είναι κατά πολύ μεγαλύτερος τη στιγμή που και ο ίδιος ο υπουργός μιλά για 22500 κενά Καθηγητών και Δασκάλων! Στην αυριανή  τελική συνεδρίαση θα απαιτήσουμε σε κάθε περίπτωση να ικανοποιηθεί ο μέγιστος δυνατός αριθμός αιτήσεων. 
Παράλληλα να ληφθούν υπόψη τα μεγάλα λειτουργικά κενά που θα απομείνουν στην Πρωτοβάθμια για τις ειδικότητες ΠΕ05, 06, 07, 08, 11, 19, 20 και ΠΕ32 για αποσπάσεις στα αντίστοιχα ΠΥΣΠΕ.
Αθήνα 26/8/2014


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Λόγω της αδυναμίας των αρμοδίων τμημάτων για επεξεργασία όλων των αιτήσεων, αλλά και της απαραίτητης ενσωμάτωσης των λειτουργικών κενών που απέμειναν  στην Πρωτοβάθμια για τις ειδικότητες ΠΕ05, 06, 07, 08, 11, 19, 20 και ΠΕ32 μετά τις  αποσπάσεις στα αντίστοιχα ΠΥΣΠΕ, η συζήτηση επί των γενικών αποσπάσεων στο ΚΥΣΔΕ και η ανακοίνωσή τους θα γίνει μετά το μεσημέρι της 28ης Αυγούστου.
Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση των εκπαιδευτικών για όλες τις διαδικασίες των αποσπάσεων.   
Αθήνα 27/8/2014
Νεκτάριος Κορδής, αιρετό τακτικό μέλος του ΚΥΣΔΕ (τηλ.: 6977513534, 6984517453,  nekordis@yahoo.gr)
Βίκυ Αναγνώστη, αιρετό αναπληρωματικό μέλος του ΚΥΣΔΕ (τηλ.: 6979778287, vanagnosti@gmail.com)
εκλεγμένων με το ψηφοδέλτιο  των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων.

Σημείωση ΑΔ.Ε.Κ.Ε.: Δεν υποστηρίξαμε το ψηφοδέλτιο του σχήματος με το οποίο εκλέχθηκε ο παραπάνω αναφερόμενος αιρετός. Όμως χαιρετίζουμε την πρακτική του να ενημερώνει τους συναδέλφους για τις συνεδριάσεις του ΚΥΣΔΕ και θα θέλαμε να μας παρέχουν ανάλογη ενημέρωση και οι άλλοι αιρετοί του ΚΥΣΔΕ, καθώς και οι αιρετοί του ΑΠΥΣΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας και ΠΥΣΔΕ Σερρών, με όποιο ψηφοδέλτιο και αν εκλέχθηκαν.  
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: