ΑΔΕΚΕ

ΑΔΕΚΕ

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

ΔΣ ΕΛΜΕΣ 5-3-2014: Θέματα ΗΔ και αποφάσεις

Ενημέρωση για την έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΛΜΕΣ 05-03-2014, με θέματα ΗΔ:

 1. Ενημέρωση για την Γενική Συνέλευση Προέδρων ΕΛΜΕ.
Έγινε ενημέρωση στα μέλη του ΔΣ από την πρόεδρο. Η ΓΣ των προέδρων της ΟΛΜΕ αποφάσισε την συμμετοχή στην 48ωρη (13 & 14 Μαρτίου) απεργία που έχει ήδη προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και την πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων των ΕΛΜΕ τη 2η ημέρα της απεργίας (14/03) και Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ την επόμενη (15/03) για την εκτίμηση της κατάστασης και την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων.

 2. Προετοιμασία για την 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕΣ συζήτησε για την οργάνωση των κινητοποιήσεων.

Έκτακτη είδηση: Μετά από την απόφαση της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ θα γίνουν απεργιακές κινητοποιήσεις ΔΥ στις 12, 19 και 20 Μαρτίου 2014.
Κατά συνέπεια δεν θα γίνει απεργία στις 13 & 14 Μαρτίου και αναβάλλονται οι αποφάσεις του πάρθηκαν.

3. Αίτημα από εκπαιδευτικό για υποστήριξη της παρουσίασης συγγραφικού έργου.
Αποφασίστηκε ομόφωνα η υποστήριξη της προσπάθειας συναδέλφου.

 4. Διοργάνωση εκδήλωσης για τη βράβευση των παιδιών εκπαιδευτικών.
Αποφασίστηκε να γίνει ανάλογη εκδήλωση με 7 ψήφους υπέρ και 2 λευκά (Ελληνούδης – Τζήκας).

Η ΑΔ.Ε.Κ.Ε. ψήφισε λευκό, εκφράζοντας επιφυλάξεις ως προς την αναγκαιότητα βράβευσης παιδιών καθηγητών που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, πρώτον, διότι έτσι στέλνουμε λαθεμένο μήνυμα για τον σκοπό του σχολείου, που δεν είναι αποκλειστικά η εισαγωγή σε ανώτατες σχολές αλλά γενικά η παιδεία και ο πολιτισμός, οπότε θα πρέπει να βραβεύονται και οι επιτυχίες και διακρίσεις σε άλλες δραστηριότητες (όπως μουσική, ζωγραφική, θέατρο, σκάκι, αθλητισμός κλπ), δεύτερον ότι εμείς, ως παιδαγωγοί, θα πρέπει να έχουμε την ίδια συμπεριφορά προς όλους τους μαθητές μας και να μην τους κατηγοριοποιούμε  και τρίτον, μια τέτοια βράβευση μοιάζει να είναι αρκετά συντεχνιακή εκδήλωση.

Πέρα από τα θέματα Η.Δ., η ΑΔ.Ε.Κ.Ε. (Ελληνούδης) εξέφρασε διαμαρτυρία για την λήψη μονομερούς απόφασης της προέδρου (για το να θα γίνει ή όχι πορεία στο τελευταίο συλλαλητήριο) και ζήτησε να γίνει κοινοποίηση των συνδέσμων της ΕΛΜΕΣ των σχολείων στα μέλη του ΔΣ και προσπάθεια ενεργοποίησής τους (σε αντίθεση με την διάθεση κωλυσιεργίας που δείχνει η πρόεδρος).

 Στην συνέχεια, η ΑΔ.Ε.Κ.Ε. (Ελληνούδης), πρότεινε να δημοσιοποιήσει η ΕΛΜΕΣ και να στείλει στα ΜΜΕ, δύο ανακοινώσεις για ζητήματα τρέχοντος ενδιαφέροντος, όπως

 α) για την τροπολογία που επιτρέπει την αλλαγή υπαλληλικής σχέσης (απόλυση) σε προεκλογική περίοδο, των  συναδέλφων σε διαθεσιμότητα που δεν έχουν  τοποθετηθεί ακόμα σε νέα θέση, και

 β) για την τράπεζα θεμάτων της α’ λυκείου και το Νέο Λύκειο

 Οι προτάσεις έγιναν ομόφωνα δεκτές από το ΔΣ της ΕΛΜΕΣ και ήδη στάλθηκαν στα ΜΜΕ και στα σχολεία των Σερρών.

 Η Γραμματεία της ΑΔΕΚΕ                                      Σέρρες, 09 Μαρτίου 2014

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: