ΑΔΕΚΕ

ΑΔΕΚΕ

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Ωράριο εργασίας εκπαιδευτικών

ΑΔ.Ε.Κ.Ε.
ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,
τις τελευταίες ημέρες διακινούνται ανυπόστατες φήμες που αφορούν σε «ελέγχους» του χρόνου παρουσίας των εκπαιδευτικών στα σχολεία του νομού μας, προκαλώντας σύγχυση και ανησυχία σε μερίδα συναδέλφων.
 
Οι φήμες αυτές παράγονται σκοπίμως από ορισμένους κύκλους, με στόχο να εκφοβίσουν τους εκπαιδευτικούς και να μειώσουν τις αντιδράσεις απέναντι στα όσα ετοιμάζει το Υπουργείο Παιδείας στα πλαίσια της μνημονιακής πολιτικής και διαδίδονται ανοήτως από «πρόθυμους καλοθελητές».
Συνοπτικά, όπως αναφέρει και η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ,  “... με βάση την παρ 8 του άρθρου 13 του Νόμου 1566/85: …κάθε εκπαιδευτικός παραμένει υποχρεωτικά στο σχολείο, στις εργάσιμες ημέρες πέρα από τις ώρες διδασκαλίας, για την εκτέλεση συγκεκριμένου έργου που του έχει ανατεθεί από τα όργανα διοίκησης του σχολείου όχι όμως πέρα από έξι (6) ώρες την ημέρα ή τριάντα (30) ώρες την εβδομάδα, με την επιφύλαξη της παραγράφου 2 της περίπτωσης ΣΤ΄ του άρθρου 11. …” που αφορά σε τακτική ή έκτακτη συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων.
Το “συγκεκριμένο έργο” αναφέρεται σε εργασίες που έχουν ανατεθεί σε κάθε εκπαιδευτικό, από τον σύλλογο διδασκόντων στην πρώτη ετήσια τακτική συνεδρίαση (με εγγραφή στο πρακτικό) και σε τρέχουσες επίκαιρες εργασίες που προκύπτουν από την συνήθη λειτουργία του σχολείου, (π.χ. στον έλεγχο των στοιχείων των μαθητών υποψηφίων για τις Πανελλαδικές εξετάσεις).

Θεωρούμε ότι το σύνολο των συναδέλφων θα αγνοήσει αυτές τις φήμες, θα απομονώσει όσους τις διασπείρουν και θα συνεχίσει να προσφέρει απρόσκοπτα τις υπηρεσίες του στους μαθητές του νομού μας, υπηρετώντας το Δημόσιο σχολείο, με υψηλό επαγγελματικό ήθος και συνέπεια, όπως ακριβώς πράττει καθημερινά.


Σέρρες, 16 Απριλίου 2013

Η Γραμματεία της ΑΔ.Ε.Κ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: