ΑΔΕΚΕ

ΑΔΕΚΕ

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Εκλογές ΠΥΣΔΕ Σερρών της 5ης Νοεμβρίου 2012

ΑΔ.Ε.Κ.Ε.
ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Συναδέλφισσα και συνάδελφε,
          Σας ευχαριστούμε για την θέση που προσφέρατε στην Κίνησή μας με την ψήφο σας στις εκλογές της περασμένης Δευτέρας. (119 ψήφοι και 3η σε σειρά παράταξη)
          Σας ευχαριστούμε γιατί δείξατε εμπιστοσύνη στην κίνηση και έτσι μας δώσατε τη δύναμη να προσπαθήσουμε για ένα καλό αποτέλεσμα.
          Ευχαριστούμε και όσους άκουσαν τις απόψεις μας υπομονετικά στα σχολεία που προλάβαμε να επισκεφθούμε.
          Θέλουμε να ζητήσουμε ακόμα μία φορά συγγνώμη από τους συναδέλφους όσων σχολείων δεν προλάβαμε να επισκεφθούμε λόγω της επίσπευσης των εκλογών και του ελάχιστου ελεύθερου χρόνου που είχαμε στην διάθεσή μας.

Συναδέλφισσα και συνάδελφε,
          Μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι
η τρίτη θέση στις εκλογές είναι πολύ ικανοποιητική για μία νέα και πρωτοεμφανιζόμενη παράταξη και μάλιστα χωρίς υποστήριξη από κομματικό μηχανισμό (αφού είμαστε και το εννοούμε ανεξάρτητοι χωρίς καμία κομματική δέσμευση), πάνω από παλιές παρατάξεις με ιστορία και ισχυρούς δεσμούς με τους εκπαιδευτικούς του νομού μας.
          Όμως θεωρούμε ότι παρά το ικανοποιητικό αποτέλεσμα σε αριθμό ψήφων και τελική κατάταξη, ο κύριος στόχος μας για ριζική αλλαγή στην σύνθεση του ΠΥΣΔΕ, δεν επιτεύχθηκε. Οι ριζικές  αλλαγές χρειάζονται περισσότερο μεταβατικό χρονικό διάστημα και ακόμα περισσότερη προσπάθεια.
          Ευχόμαστε καλή θητεία στους δύο συναδέλφους που μας εκπροσωπούν στο ΠΥΣΔΕ και  τους ζητάμε σε αυτή τη θητεία, διαφάνεια και πλήρη δημόσια ενημέρωση για όποια ζητήματα ανακύψουν στις συνεδριάσεις του ΠΥΣΔΕ.

Συναδέλφισσα και συνάδελφε,
          Τα προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε δεν λείπουν, - μείωση μισθών, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό - αντίθετα προστίθενται καθημερινά και άλλα.
          Με την ψήφιση του λεγόμενου μνημόνιου ΙΙΙ έχουμε να αντιμετωπίσουμε νέα σοβαρά προβλήματα και υποβάθμιση της ποιότητας των συνθηκών εργασίας μας (αύξηση ωραρίου, αξιολόγηση, υποχρεωτικές μεταθέσεις, συγχώνευση σχολείων, ασφυκτικά μεγάλα τμήματα μαθητών).
Χρειαζόμαστε αξιόπιστο μαζικό και σύγχρονο συνδικαλισμό.
       
          Απευθυνόμαστε σε κάθε έναν εκπαιδευτικό που προβληματίζεται και θέλει να προσπαθήσει να αλλάξει κάτι στο μέλλον. Ζητάμε να αναπτύξουμε καθημερινά στα σχολεία μας, την συζήτηση και τον προβληματισμό για τα ζητήματα που μας απασχολούν και να δουλέψουμε ενάντια στον ατομικισμό και στην αντίληψη της προσωπικής επίλυσης των προβλημάτων.
          Όπως είπαμε και στην αρχική μας διακήρυξη, οραματιζόμαστε να δημιουργήσουμε μια μεγάλη ομάδα ενεργών μελών τα οποία θα απευθύνονται σε όλους τους συναδέλφους για να προτείνουν, να απαιτούν, να κάνουν λάθη και να τα διορθώνουν και να αποφασίζουν για το οτιδήποτε απασχολεί την κίνηση με ανοικτή γενική συνέλευση των μελών ή για απλά ζητήματα, με ανταλλαγή απόψεων και ψηφοφορία, μέσω email.

          Προσκαλούμε τους συναδέλφους που θέλουν να βοηθήσουν την κίνησή μας να επικοινωνήσουν μαζί μας στο email: adeke.serres@gmail.com

Σέρρες, 9 Νοεμβρίου 2012

Η Γραμματεία της ΑΔ.Ε.Κ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: